BCC koopt Harense Smid

Bezuinigingen Harense Smid komen hard
Na Free Record Shop en iCentre viel in de zomer van 2013 ook het doek voor elektronicaketen Harense Smid, dat al 88 jaar bestond. Geheel tegen de trend in dat fysieke winkels nog een toekomst hebben, is vandaag bekend geworden dat de Harense Smid blijft bestaan. Opvallend.

Na het faillissement werd de toko al vrij snel overgenomen door Mikro-Electro, eigenaar van de elektronicawinkelketens Micro en It’s. BCC-directeur Pascal Maire laat vandaag weten dat zij nu alle winkels overnemen. Hiermee willen ze de aanwezigheid van BCC’s in Zuid-Nederland versterken.

Door de overname kunnen achttien Harense Smid-winkels openblijven onder de naam BCC. De mensen die in een van deze vestigingen werken, houden hun baan. 23 andere winkels moeten wel vanaf 1 februari de deuren sluiten. Reden is dat ze te klein zijn of dat er al een BCC-filiaal is. Het is nog niet bekend welke filialen dat zijn.

Het is niet bekend voor welk bedrag BCC de winkels heeft overgenomen.

Nog geen reacties

  1. Een aantal jaar geleden had de BCC toch ook al Harense Smid in het noorden en midden van het land overgenomen. De kwaliteit van BCC is ook al enige jaren terug aan het lopen trouwens. Ik zie die keten nog eens de overstap naar compleet online maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *