Bespaar 70% data met Chrome

Man, wat ben jij traaaaaaa-a-a-g
Als je een Android hebt met Chrome kun je voortaan tot 70% besparen op je data.

De nieuwste versie van de Chrome browser voor Android haalt een bekende ergernis weg. Stel, je zit in de trein hebt ingelogd op de wifi in de trein, dan heb je dus een enorm trage verbinding. Misschien doe je het omdat je zuinig bent op je databundel, of misschien heb je gewoon helemaal geen databundel. In ieder geval is het allemaal langzaam.

Je zit dus traaaaa-a-a-a-a-a-a-g een website te laden en je ziet de batterij van je telefoon bijna sneller leeglopen dan dat je de pagina ziet laden. Deze nieuwe functie van Chrome voor Android herkent dat je verbinding ontzettend sloom is en bedenkt dan dat het misschien handig is om niet meteen alle plaatjes op te vragen. Onderaan komt een klein balkje waarin staat: ‘Slow connection detected’ en daarnaast een knopje ‘LOAD IMAGES’.

Natuurlijk is Google niet de eerste ontwikkelaar die die functie verzint, maar eerlijk gezegd vinden we deze makkelijke detectie en de handige manier om het weer uit te zetten wel slim verzonnen. Je hoeft dus niet je browser altijd op ‘geen plaatjes laden’ te zetten.

Het nadeel van deze nieuwe functie is wel dat je in India of Indonesië moet zitten om hem als eerste te krijgen. Wij Nederlanders worden toch geacht om een dikke databundel in onze binnenzak te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *