Betrapte vreemdganger daagt ‘schuldige’ Uber voor rechter

Uber
Zo’n taxidienst maakt toch meer kapot dan je lief is…

Uber is best een handige app om snel en goedkoop een taxi te regelen. Dat het echter ook je huwelijk kan verzieken, wisten wij nog niet. Doordat de echtgenote van een Franse zakenman onbedoeld notificaties binnenkreeg van de ritjes van haar man, begon ze onraad te ruiken. Nadat ze ontdekte waar haar man naartoe ging, vroeg ze een scheiding aan.

Althans, dat is het verhaal volgens de vrouw. De Franse zakenman houdt het op een misverstand en wijst zelfs Uber als schuldige voor de scheiding aan. Doordat de man één keer in- en uitlogde met Uber op de smartphone van zijn partner, bleef ze door middel van een bug op de hoogte van al zijn taxiritjes.

De advocaat van het ‘slachtoffer’ beweert dan ook dat deze bug de oorzaak is van alle ellende. Volgens onbevestigde bronnen eist de zakenman maar liefst 45 miljoen van Uber. Ook andere gebruikers zouden last hebben gehad van dezelfde bug.

De Franse krant Le Figaro besloot om deze bug zelf op te zoeken door in en uit te loggen op een iPhone, om daarna met een andere smartphone een Uber-rit aan te vragen. Daarop stuurde de taxidienst inderdaad een notificatie naar beide toestellen. Gelukkig voor alle andere Franse zakenmannen is de bug sinds een update in december inmiddels opgelost.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *