Bijzonder: Zo kun je een smartphone ook opvouwen

Bijzonder ontwerp
TCL komt met een redelijk bijzondere oplossing voor het opvouwbare smartphone-dilemma.

De zoektocht naar een ‘perfecte’ opvouwbare smartphone is pas net begonnen en zowel Huawei en Samsung hebben daar een beetje in geblunderd. Dit opent wel deuren voor bedrijven zoals TCL om met een ander, innovatief design te komen.

TCL (dat eerder met deze mini-smartphone kwam) toont aan CNET een 10-inch tablet met een heel bijzonder opvouwmechanisme. In plaats van het opvouwen van een dergelijke tablet-smartphone-hybride als een boek, zig-zagt deze smartphone in drieën.

Op deze manier is het opgevouwen pakketje een stuk minder breed dan bijvoorbeeld een Samsung Galaxy Fold, maar natuurlijk is het totaal daardoor wel dikker.

Het geeft de gebruiker aan de andere kant ook weer nieuwe mogelijkheden, want je kunt het toestel in theorie deels of volledig openvouwen en daarmee minitieuzer manipuleren hoe groot je scherm is en waar je het voor gebruikt.

Naast het bijzondere vouwdesign kan het merk bevestigen dat het apparaat vier camera’s aan de achterkant krijgt, een enkele selfiecamera, USB-C-aansluiting en geen headphone jack. Overigens hoef je het apparaat nog niet te zien als grote concurrent van de aankomende Huawei Mate Xs, want het toestel zou nog lang niet klaar zijn voor de verkoop.

Het is interessant om te zien hoe bedrijven het vouwbare smartphoneprincipe in hun apparaten integreren. Xiaomi kwam al met een speciaal 3-vouwen-design terwijl merken als Samsung, Huawei en (in een ingekookt ontwerp) Microsoft voor een ’traditioneel’ dubbelvouw-mechanisme gaan.

Foto @CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *