Binnen een half jaar draait 85% al op iOS 7

Binnen een half jaar draait 85% al op iOS 7
Bij vrijwel geen merk is de betrokkenheid van gebruikers zo hoog als bij Apple. Dat bewijst ook de razendsnelle adoptie van iOS-updates.

Steeds weer krijgt Apple het voor elkaar. In september vorig jaar introduceerde het merk iOS 7. We zijn nu een half jaar verder en binnen die tijd draait al 85% van de iDevices op iOS 7. Ook iOS 6 werd met open armen ontvangen. Na negen maanden stond de teller al op 93%.

Ter vergelijking, in juli 2012 bracht Android Jelly Bean uit. De versies 4.1, 4.2, en 4.3 draaien nu op slechts 62% van alle Android-toestellen. Android 4.4 KitKat kwam in oktober vorig jaar uit en kent een nog triester percentage. Dit besturingssysteem draait op slechts 2,5% van alle Android-toestellen.

De snelle adoptie van iOS-updates is uiteraard mede te danken aan het eigen iOS-beheer van Apple.

2 reacties

  1. Ik vind het een beetje een domme vergelijking. Alle geschikte apple apparaten krijgen direct bij introductie een melding om te upgraden, klik je deze weg komt hij alsnog terug.
    In het geval van android hangt het af van de fabrikant van het toestel of deze de nieuwe android versie geschikt maakt voor het toestel. Een oud toestel is de moeite niet waard om te upgraden.

    In tegenstelling tot apple is een nieuwe android versie eigenlijk altijd een verbetering waar ik bij mijn iphone 4s nogsteeds op ios 6.x zit. Mijn vriendin haar ipad heeft ios 7 en ze ergert zicht helemaal dood. Ik hou het bij ios 6 en android 4.4.

  2. Ik wil heel graag ‘overstappen’ op 4.4 Kitkat ware het dat het aan de fabrikanten ligt wanneer je deze kan update en of je toestel geschikt is en het nut heeft, bij Apple wordt het zelfs op Iphone 4 gepushed uit 2010! Geen enkel Android toestel uit 2010 dat Kitkat krijgt. Loze vergelijking dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *