iOS 7 is vanaf nu beschikbaar voor je iDingetje

Auteur: , 9 Reacties
iOS 7 vanaf nu beschikbaar

Langverwacht, maar nu dan eindelijk mogelijk. Je kan je ondersteunde iPhone of iPad updaten naar het laatste besturingssysteem van Apple, en genieten van de platheid van iconen.

Daarvoor zal je eerst iTunes moeten updaten, overigens. Je kan niet meer synchroniseren met oudere versies van het programma. iTunes 11.1 biedt, buiten ondersteuning voor iOS 7, ook iTunes Radio, Genius Shuffle, en Podcast Stations. Als het goed is zal deze moeten verschijnen onder de automatische softwareupdater. Zo niet, dan kan je deze hier voor Mac, en daar voor Windows downloaden.

Daarna kan het grote updatefeest beginnen. Overigens raden wij wel aan om eerst een goede backup te maken. Dat kan op een computer, of via iCloud. Dat al geregeld? Mooi, dan kan je via Instellingen > Algemeen > Software Update het nieuwe OS downloaden en installeren. Uiteraard kan dit ook via de computer. Sluit het apparaat aan op iTunes, druk op de naam van je iPhone of tablet, en selecteer Zoek Naar Update. Ook dan zal de computer eerst een reservekopie maken. Beter een keer te veel dan te weinig.

In de aanloop naar de release toe heeft Apple aardig wat apps ‘nieuwe stijl’ toegelaten op de App Store. Onder andere Vine, Foursquare en de TED-app hebben het nieuwe platgeslagen uiterlijk meegekregen. Daar hield het overigens niet mee op. Sinds vanochtend heeft iCloud.com, het portaal voor alles wat je Mac en/of iDingetje naar de cloud toe slingeren, ook een aardige update gekregen. Ook die heeft nu het platte, abstracte uiterlijk van iOS 7 overgenomen.

Mocht het overigens niet de eerste keer lukken om de update te downloaden of te activeren, probeer het dan later nog eens. Het zal erg druk zijn op de activatieservers van Apple, want iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk genieten van dit besturingssysteem.9 reacties

Nice! Vooral de apps die vandaag en masse een gave update krijgen.

Wanneer komt het flat design trouwens naar de Apparata-app? ;)
@sqwerty: wij zijn altijd heel tegendraads ;)
net gestart na vele malen opnieuw te proberen :) kan niet wachten tot hij klaar is
Is het ook voor de iPod?
@Nico94: vanaf 5e generatie
Ik krijg de hele tijd een melding dat de update nog niet beschikbaar is en het later opnieuw moet proberen. Heeft iemand hier een oplossing voor?
@opjebumpert: Enige optie om het sneller te doen is via iTunes. OTA gaat vanavond er langzaam, en de Apple-servers zullen wel staan te roken vanwege de drukte.
@sqwerty: ok√©, dat wordt afwachten dan maar…
Op het eerste gezicht positief verrast!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).