iOS 7 is vanaf nu beschikbaar voor je iDingetje

iOS 7 vanaf nu beschikbaar
Langverwacht, maar nu dan eindelijk mogelijk. Je kan je ondersteunde iPhone of iPad updaten naar het laatste besturingssysteem van Apple, en genieten van de platheid van iconen.

Daarvoor zal je eerst iTunes moeten updaten, overigens. Je kan niet meer synchroniseren met oudere versies van het programma. iTunes 11.1 biedt, buiten ondersteuning voor iOS 7, ook iTunes Radio, Genius Shuffle, en Podcast Stations. Als het goed is zal deze moeten verschijnen onder de automatische softwareupdater. Zo niet, dan kan je deze hier voor Mac, en daar voor Windows downloaden.

Daarna kan het grote updatefeest beginnen. Overigens raden wij wel aan om eerst een goede backup te maken. Dat kan op een computer, of via iCloud. Dat al geregeld? Mooi, dan kan je via Instellingen > Algemeen > Software Update het nieuwe OS downloaden en installeren. Uiteraard kan dit ook via de computer. Sluit het apparaat aan op iTunes, druk op de naam van je iPhone of tablet, en selecteer Zoek Naar Update. Ook dan zal de computer eerst een reservekopie maken. Beter een keer te veel dan te weinig.

In de aanloop naar de release toe heeft Apple aardig wat apps ‘nieuwe stijl’ toegelaten op de App Store. Onder andere Vine, Foursquare en de TED-app hebben het nieuwe platgeslagen uiterlijk meegekregen. Daar hield het overigens niet mee op. Sinds vanochtend heeft iCloud.com, het portaal voor alles wat je Mac en/of iDingetje naar de cloud toe slingeren, ook een aardige update gekregen. Ook die heeft nu het platte, abstracte uiterlijk van iOS 7 overgenomen.

Mocht het overigens niet de eerste keer lukken om de update te downloaden of te activeren, probeer het dan later nog eens. Het zal erg druk zijn op de activatieservers van Apple, want iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk genieten van dit besturingssysteem.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *