Bitcoin beursflits: beginnende weekendliefde smoort in maandagblues

bitcoin-bakkt-beursflits
Opening Bakkt leidt nog niet tot enthousiasme.

Toen we ons vrijdag klaarmaakten voor het weekend leek de koers van de Bitcoin, net als de koers van de Altcoins even op adem te moeten komen. De resultaten lagen licht in de min, maar er waren positieve vooruitzichten. Dit zagen we ook terug. De koers steeg vrijdagavond en zaterdag om zondag te neutraliseren. Om in de ‘weekend love’ termen te blijven, de relatie werd rustig opgebouwd.

Helaas lijkt vandaag de maandagblues het van de romantiek te winnen. De marktkapitalisatie ligt met $ 268,5 miljard iets onder die van vrijdag. Daarnaast zien we in de live cryptokoersen, zoals ik die om 18 uur vastlegde, dat de koersen van de Bitcoin en de top 5 Altcoins iets lager liggen ten opzichte van 24 uur geleden. Ook de winst van het weekend is weer opgesoupeerd.

Bitcoin-beursflits-22-juli

De groene weekkoersen geven een vertekend beeld. Dit komt namelijk niet door een sterke dag vandaag, maar doordat de nog negatievere dagen voor de afgelopen 7 dagen uit de grafiek verschoven zijn.

Deze koersontwikkeling is onverwacht. Er zijn namelijk geen specifieke negatieve berichten. Daarbij heeft zojuist (vanaf 17 uur Nederlandse tijd) cryptobeurs Bakkt haar deuren geopend. Vorig jaar was dit platform veel en positief in het nieuws. Zij gaan namelijk als eerste partij gedekte call-opties aanbieden. Dit betekent, kort gezegd dat je als klant een contract kan sluiten om op toekomstige datum X een (deel van een) Bitcoin(s) kunt kopen tegen een vooraf vastgestelde prijs. Dat kan op zich ook op andere beurzen, maar daar worden de Bitcoins niet direct ingekocht. Bakkt gaat dit wel doen. De verwachting is hierdoor dat de schaarste toeneemt. Bovendien is deze beleggingsvorm erg interessant voor institutionele beleggers.

Of het ligt aan het feit dat de openstelling nog een testfase betreft of dat de hype over is valt nu nog niet te zeggen. Feit is dat de beurzen niet of nauwelijks reageren op de openstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *