Bitcoin beursflits: dit kun je verwachten van afwachtende Bitcoin

bitcoin-beursflits-koers-stijgt
Gaat Facebook Bitcoin vandaag maken of kraken?

Vandaag verwacht het Amerikaanse Congres een afvaardiging van Facebook voor een ‘goed gesprek’ over Facebook Project Libra, de cryptomunt die geen cryptomunt is. Sinds de publicatie van de plannen maakt de Amerikaanse overheid zich ernstige zorgen. Facebook heeft inmiddels aangegeven dat zij terughoudend zullen zijn zolang er geen goedkeuring voor Libra is van de autoriteiten. Trump en zijn afgezanten proberen inmiddels een manier te vinden om de cryptomarkt in hun greep te krijgen. Vooralsnog lijkt het erop dat men anti-witwasmaatregelen wil verstevigen, maar de cryptohandel verder wil faciliteren. Wel blijkt dat de ontwikkelingen van Project Libra de focus naar de cryptomarkt heeft verlegd. Daarbij zal het van belang zijn hoe het Congres vanavond reageert op de antwoorden die Facebook wil geven. Afhankelijk daarvan zou de Bitcoin wel eens een push of flinke teruggang tegemoet kunnen zien.

Het is dus even afwachten hoe de zaken verlopen en dat zien we ook terug in de marktkapitalisatie. Deze is gisteren gedurende de dag aardig hersteld, maar ligt nu redelijk stabiel rond de $ 275 miljard. Liefst 69,39% daarvan is op dit moment (11.50 uur) belegd in Bitcoin.

Ook de koersen geven een rustig beeld. Het bericht dat Amerika geen compleet verbod nastreeft biedt wat positieve aanknopingspunten voor de dagkoersen. In onderstaand overzicht zien de live koersen van de Bitcoin en top 5 Altcoins dan ook stijgen. Dit is, zoals je ook kunt zien, nu (om 12.00 uur) nog onvoldoende om de weekkoersen positief te stemmen.
koers-Bitcoin-top-5-Altcoins-16-7

De grote vraag is wat er nu te gebeuren staat. Zoals ik aangaf zal de uitkomst van de hearings van Facebook belangrijk zijn. De koersdalingen van de afgelopen week beginnen namelijk hun spoor te trekken op de langetermijnanalyses. Deze waren tot voor kort zonder uitzondering op een stijging gericht. Nu de resultaten echter snel dalen is die trend zwakker. Het is van belang dat de Bitcoin in de komende 24 uur boven de $ 10.549,- blijft om de trends bullish te houden. Als dat niet gebeurt dreigt een langere correctie en zien we prijsdalingen in het verschiet.

Op lange termijn blijft het uitzicht voor Bitcoin bullish, zeker nu de Amerikaanse overheid een onderscheid maakt tussen Libra en Bitcoin. Indien dit zo blijft duidt dit volgens Amerikaanse analisten op verdere acceptatie van de Bitcoin. Hierdoor wordt de munt steeds meer als volwaardig beleggingsinstrument gezien en daarmee steeds aantrekkelijker. Het wordt dus al met al een spannende dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *