Bitcoin koersverwachting

John McAfee keert zich tegen Bitcoin en veroorzaakt rel

Bitcoin koersverwachting

Hij won zijn Bitcoin-voorspelling, maar gaat nu concurreren met eigen munt.

John McAfee was lange tijd een voorvechter van de Bitcoin. Sterker nog, hij wedde dat de BTC voor het einde van dit jaar $ 1 miljoen waard zou zijn. Hij zou zijn geslachtsdeel opeten op live tv als dat niet zou gebeuren. Het kan verkeren, want inmiddels is John McAfee helemaal klaar met de BTC.

John McAfee rekent af met BTC en eigen voorspelling

Al sinds begin dit jaar is het roer om bij McAfee. Hij vindt de munt inmiddels achterhaalde technologie en rekent in niet mis te verstane bewoordingen af met de moeder der cryptomunten. Nu gaat hij een stap verder en noemt zijn eigen voorspelling ‘nonsense’.

Uiteraard krijgt hij direct lik op stuk van volgers die hem aan zijn weddenschap herinneren en denken dat hij dit doet om aan een onsmakelijke maaltijd te ontkomen. Hiervoor had hij echter al een oplossing bedacht. Hij zou een microbitcoin (1 miljoenste van een BTC) kopen voor een dollar. Daarmee was de prijs van de hele Bitcoin een miljoen dollar en had hij de weddenschap dus ‘gewonnen’. Nu verklaart hij zijn eigen weddenschap dus als onzin.

Handelt McAfee uit eigen belang?

Natuurlijk heeft de man inmiddels laten zien dat hij van computers en algoritmes het een en ander weet en zijn kritiek is deels terecht. Toch is er wellicht sprake van een flinke dosis eigenbelang. Hij heeft namelijk met zijn voorspelling flink wat invloed op de cryptogemeenschap gekregen. Deze zou hij nu in kunnen zetten om zijn volgers te verleiden om de BTC te laten vallen voor een aantrekkelijker alternatief. Laat hij nu net een eigen cryptomunt hebben gelanceerd, de GHOST.

In onderstaand filmpje legt hij de werking van ‘zijn’ munt uit.

Nu zou McAfee Mcafee niet zijn als er geen schandaal zou zijn rondom zijn nieuwe cryptomunt. Gelukkig doet hij zijn reputatie eer aan. Hij ligt namelijk zwaar in de clinch met de mensen achter privacycoin PIVX. Zij beschuldigen de vormalige virusbestrijder ervan dat hij hun munt gepikt heeft en McAfee erkent dat ruiterlijk, maar dreigt toch met een rechtszaak omdat ze hem niet alle data van PIVX willen geven.

Live koersen: nog geen miljoen in zicht voor Bitcoin

Als we naar de live cryptokoersen, die ik vandaag om 9.45 uur vastlegde, kijken kunnen we concluderen dat het miljoen nog lang niet in zicht is voor de Bitcoin. Net als de andere grote cryptomunten zien we weinig spannende bewegingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *