Bitcoin keldert hard, straks onder de 8.000 dollar?

Bitcoin keldert hard, straks onder de 8.000 dollar?
Paniek voor de daddy onder cryptocurrency.

Bitcoin kun je vergelijken met een gevoelig persoon. Er hoeft maar iets te gebeuren, of deze persoon raakt in paniek. Dat zie je nu gebeuren. Gisteren zou de regering van India duidelijk hebben gemaakt dat ze niets zien in cryptocurrency en er ook niks mee te maken willen hebben. Het gevolg was flinke paniek in cryptoland, al lijken er twijfels over deze berichtgeving te bestaan.

Bitcoin kelderde en hoe. De digitale munt bereikte een nieuw dieptepunt en staat momenteel ver onder de 9.000 dollar. Op moment van schrijven heeft Bitcoin een waarde van 8.384 dollar op Coindesk. De laatste keer dat de munt deze waarde had was tegen het einde van november. Let wel: een maand later had de munt een waarde van 19.000 dollar.

Daarmee zeg ik niet dat Bitcoin over een maand enorm veel geld waard is. Wel probeer ik duidelijk te maken dat Bitcoin heel volatiel is. De ene maand boekt Bitcoin een record in waarde, de andere maand boekt de digitale munt een record in een lage waarde. Er is geen grip op te krijgen en het is dan ook bijna onmogelijk om een voorspelling te doen. Risicovolle traders grijpen hun kans en kopen juist nu in. Echter, dat deden ze waarschijnlijk ook toen de munt ‘slechts’ 10.000 dollar waard was. Want toen werd dát weer gezien als een enorm dieptepunt. Niemand weet waar deze achtbaan eindigt. Een prijs onder de 8.000 dollar is goed mogelijk met het negatieve nieuws dat we elke keer te horen krijgen. Aan de andere kant denken veel traders dat Bitcoin dit jaar gewoon weer een all-time high record gaat pakken. De kans is echter dat dit pas later in het jaar gaat gebeuren. In het verleden is al vaker gebleken dat crypto’s juist tegen het einde van het jaar flinke stijgingen maken.

3 reacties

  • @towi1989: Staat nog nieteens op niveau’s van november.. het meeste dan..
   En hoewel ik de ‘frustratie’ van de overheden snap, maar het veranderen van meningen telkens en de wereld insmijten valt eigenlijk ook onder marktmanipulatie imho. De EU investeert bijvoorbeeld komende jaren 100en miljoenen in het ‘onderzoeken’ van blockchaintechniek, terwijl ze ad andere kant weer bleren dat crypto’s des duivels zijn.

 1. Prijs gaat omlaag = Bubble geklapt , ponzi, geld straks kwijt

  Prijs omhoog = Crypto miljonairs, de toekomst, internet 3.0, bla bla
  Hele normale ontwikkelingen, niks speciaals.

  Niet geschikt voor de paniekvogels en naieve mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *