Bitcoin lijkt onstuitbaar na nieuwe Aziatische kapitaalinjectie

bitcoin-stijgt-enorm
Grenswaardes sneuvelen achter elkaar in rally.

De koers van de Bitcoin lijkt onstuitbaar. Gisteren bleef hij al de hele dag boven de $ 6.000,- hangen. De Aziatische markt heeft vannacht weer laten zien dat zij de Bitcoin klaarblijkelijk erg aantrekkelijk vindt. Gisteren zagen we namelijk de hele dag kapitaal uit de markt stromen. Dit betekent dat veel beleggers hun winsten incasseerden. Gisteravond zagen we echter dat de Aziatische markt voor een kentering zorgt. Zoals de laatste tijd zo vaak gebeurt kwam er in korte tijd veel geld bij. In onderstaande grafiek van tradingview zien we dat er liefst 5 miljard dollar in de komt.

Marktkapitalisatie-Bitcoin-10-mei

Dit doet de koers van de Bitcoin (BTC) zichtbaar goed. De hordes $ 6.100,-, $ 6.200,- en $ 6.300,- werden achter elkaar genomen alsof ze vooraf niet als kritisch waren aangemerkt. Inmiddels beweegt de Bitcoin zelfs dicht tegen de $ 6.400,-. Dit is een weerstand die tot voor kort door veel analisten nog als een brug te ver werd gezien. In onderstaande grafiek van CryptoClan.nl zien we de koersontwikkeling van de Bitcoin over de afgelopen week. Deze groeicijfers doen haast aan de beste dagen denken.
koers-bitcoin-3-mei-10-mei
(de data loopt door verwerking iets achter bij de live koers, die op dit moment $ 6.348,60 bedraagt).

Het lijkt erop dat de koers zich niet laat stoppen door slecht nieuws, zoals de cryptohack eerder deze week. Toch waarschuwen analisten ervoor om niet te enthousiast te worden. Dit ten eerste omdat velen toch nog een grote dip voorzien. Ten tweede gaan de ontwikkelingen zo snel dat men verwacht dat ‘paniekvogels’ hun winsten snel incasseren, waardoor er een kleine(re) correctie op komst lijkt. Het wordt in ieder geval een spannend weekend voor de Bitcoin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *