Bitcoin: vandaag precies een jaar geleden was het feest

Bitcoin: vandaag precies een jaar geleden was een feest
“Waar was jij toen je het hoorde?”

Zo rooskleurig als de cryptowereld eind 2017 was, zo dramatisch verlopen de koersen dit jaar voor de meeste munten. Met Bitcoin aan de leiding. Vandaag is het namelijk exact een jaar geleden dat de All Time High koersprijs werd behaald. Op 17 december 2017 doorbrak Bitcoin de magische grens van 20.000 dollar in waarde.

Op die dag werd een market cap waarde van maar liefst 814 miljard dollar bereikt. Het nieuws ging in die periode nergens anders over. De krant, op de radio en in praatprogramma’s stond de Bitcoin centraal. Het was alleen maar hosanna en men dacht dat de Bitcoin eind 2018 wel de 50.000 dollar zou gaan halen.

Met nog minder dan twee weken voor de boeg ziet het er heel anders uit voor Bitcoin vandaag de dag. Op het moment van schrijven vertegenwoordigt de munt een waarde van circa 3.200 dollar. Dit betekent dat Bitcoin 76 procent lager staat in vergelijking met de koers op 1 januari 2018.

Van 20k naar 3k is een enorme klap en de grote vraag die veel speculanten hebben is wat 2019 gaat brengen. Was 2018 het nodige jaar van herstel en gaat de Bitcoin in 2019 weer klimmen? Op de korte termijn is het afwachten tot eind februari, wanneer de SEC eindelijk een uitspraak doet of er nu wel of geen exchange-traded fund (ETF) gaat komen. Feit is dat veel instappers op het hoge moment 2018 gaan afsluiten met negatieve cijfers, hopende op een beter 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *