Deze Bitcoin-voorspellers zijn aan een nieuwe glazen bol toe

crypto-bitcoin-voorspellingen
Welke ‘deskundigen’ voorspelden de koers van de Bitcoin verkeerd?

Aan het eind van het jaar willen ‘deskundigen’ zich nog wel eens aan een voorspelling wagen. Toen de Bitcoin vorig jaar enorm hoge koersen noteerde lieten velen zich verleiden tot uitspraken over nog meer groei. Wij zetten de grootste missers op een rij. Om even een beetje perspectief te bieden: de koers van de Bitcoin is op dit moment (31-12 om 14.50) € 3.282,77.

Pantera Capital
Pantera Capital is een groot investeringsfonds dat miljarden beheert. Hun analisten zeiden in april dat zij het hoogst waarschijnlijk achtten dat de koers op het einde van het jaar boven de $ 20.000,- zou liggen. Op dat moment was de koers overigens al gedaald tot $ 6.500,-.

Tom Lee
Fundstat Global is een bedrijf dat zich specialiseert in het vergaren en interpreteren van data voor beleggers. Hun oprichter Tom Lee is erg enthousiast over Bitcoin (BTC) en is nooit te beroerd om aan te geven dat de koers hoger moet. Hij stelde zijn voorspelling van $ 25.000,- als juiste koers al tijdens het jaar bij naar $ 15.000,-, maar dat kon niet verhinderen dat hij in dit lijstje terecht komt.

Anthony Pompliano
Deze expert is verantwoordelijk voor de digitale valuta binnen Morgan Creek. Hij schatte de waarde van de Bitcoin vandaag op $ 50.000,-. Nadat hij deze voorspelling aan het begin van het jaar had gedaan vroegen mensen hem tijdens de koersval of hij hierop terug wilde komen. Hij bleef echter geloven in zijn voorspelling.

John Pfeffer
Deze directeur van het gelijknamige bureau Pfeffer Capital had ook een zonnige kijk op de toekomst toen hij de koers op $ 75.000,- per Bitcoin voorzag.

Kay Van-Petersen
Deze vooraanstaande analist van de Saxo Bank had eerdere voorspellingen ten aanzien van de Bitcoin goed gehad. Daarom waren de verwachtingen hoog gespannen toen hij voor dit jaar een koers van $ 100.000,- voorspelde. Waarschijnlijk zal men zijn voorspelling voor komend jaar met een korreltje zout nemen.

Overigens lijkt deze zeperd voor velen geen beletsel om voor 2019 de glazen bol weer op te poetsen met nieuwe Bitcoin-voorspellingen. John McAfee maakt het spannend en dreigt zijn geslacht op te eten als zijn voorspelling (voor 2020) niet uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *