Bitcoins in opmars als betaalmiddel. Slimme PR-stunt?

Thuisbezorgd.nl Bitcoins
Bitcoins worden steeds populairder. Ook Thuisbezorgd.nl, één van Nederlands grootste retailers, ziet dit in en maakt het vanaf vandaag mogelijk om je eten met de digitale munteenheid af te rekenen. PR-stunt of..

Volgens de eten-bestelsite is de betaalmogelijkheid toegevoegd om meer keuzevrijheid aan gebruikers te bieden. Thuisbezorgd.nl heeft een jaarlijkse omzet van zo’n 110 miljoen euro, de helft daarvan vindt plaats via online betalingen. Maar heeft het aanbieden van Bitcoin-betalingen werkelijk een toegevoegde waarde voor het bedrijf en de klanten? Wellicht, maar dat hele Bitcoin-verhaal lijkt vooral ingezet te worden als marketingtruc.

Inmiddels kan je met de digitale valuta ook afrekenen in cafés en partycentra, wordt er vakantiegeld van uitbetaald en bestaan er in Canada zelfs Bitcoin-pinautomaten. Door dit alles is de koers van de Bitcoin afgelopen jaar weer flink gestegen: van 10 euro in januari naar een huidige waarde van 173 euro. Maar of er nou werkelijk zoveel met de digitale munt betaald wordt?

Lees hier alles over de Bitcoin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *