Bizar: iPhone-kloon heeft betere specs dan het origineel

Bizar: iPhone-kloon heeft betere specs dan het origineel
Chinese iPhone-klonen moeten het doorgaans doen met een stuk minder indrukwekkende specificaties. Meizu pakt dat anders aan en gaat de Amerikanen met de nieuwe MX5 Pro zelfs overtreffen.

De smartphone krijgt namelijk een camera met liefst 41 megapixels. De kenners zullen meteen in de gaten hebben dat dat uniek is, want alleen de Nokia Lumia 1020 maakte eerder foto’s in deze enorme resolutie. Ter vergelijking: de iPhone 6 en iPhone 6 Plus moeten het doen met een 8-megapixel camera. Dat betekent overigens niet dat de Meizu betere foto’s maakt, want het aantal megapixels zegt natuurlijk niet alles.

Het nieuwe toestel van Meizu moet nog officieel worden aangekondigd, maar ook de overige specificaties staan nu al zo goed als vast. Zo zou het toestel voorzien worden van een 5,5″ display met een resolutie van 2560 x 1440 pixels (ook hier moet Apple het dus afleggen), terwijl de frontcam beschikt over 13 megapixels. Het toestel draait op een Samsung 14 nm FinFET SoC, terwijl de accu het dankzij zijn capaciteit van 4100 mAh vermoedelijk wel even gaat uithouden.

De Meizu MX5 Pro lijkt net als zijn kleine broertje, de MX5, behoorlijk op de iPhone 6. Sterker nog: een leek zal op basis van de persfoto’s niet eens in de gaten hebben dat het niet om een iPhone gaat. Meizu heeft dan ook de reputatie om de toestellen van Apple te immiteren. Gelukkig voor ons laten ze het hoge prijskaartje achterwege, want de Chinese toestellen gaan in diverse webshops voor zo’n 300 euro over de toonbank. We hebben echter geen ervaring met het merk, dus we durven niet te zeggen of je waar voor je geld krijgt.

6 reacties

  1. hoezo bizar? er zijn stapels telefoons met betere specs dan apples voor een veel lagere prijs.

    En eigenlijk is het een HTC M7 /M8 kloon, want daar lijkt de Iphone 6 serie namelijk sprekend op

    • @tomleeuw: ho ho, wacht eens even, HTC mag dan wel 1,5 jaar eerder zijn geweest, maar we weten allemaal dat HTC het ontwerp van apple heeft gestolen, dat kan niet anders want apple is het meest innovatieve bedrijf ter wereld, zij stelen geen ontwerpen van andere fabrikanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *