Bizar: zoveel miljoen mensen spelen tegelijkertijd Fortnite

Bizar: zoveel miljoen mensen spelen tegelijkertijd Fortnite
De populariteit van het online spel is nog lang niet op zijn retour.

Bij Epic Games zullen ze lekker in de handjes wrijven, want Fortnite is niet meer weg te denken onder gamers. Dat het spel populair is wisten we al, maar nu komt de Zuid-Koreaanse directeur van Epic Games met nieuwe cijfers naar buiten.

De baas laat trots weten dat 8,3 miljoen mensen tegelijkertijd Fortnite spelen. Een flinke stijging in vergelijking met het begin van dit jaar. In maart was er nog sprake van 3,4 miljoen tegelijk spelende mensen. De enorme hype, het feit dat spel is uitgebracht op nieuwe platformen en het feit dat Epic Games het spel blijft ondersteunen heeft gezorgd voor deze enorme stijging actieve gamers.

Met deze cijfers kan Epic Games zeggen dat ze de populairste Battle Royale-game in huis hebben. Sinds de opmars van Fortnite is de gamemodus ook geïntroduceerd op mainstream spellen, zoals Call of Duty.

Voorlopig lijkt het er nog niet op dat het spel in gaat leveren op populariteit. Wat zou het aantal tegelijkertijd Fortnite spelende gamers in maart 2019 zijn? (Via inven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *