BlackBerry aangeklaagd door aandeelhouders

One lawsuit...
Je zou toch zeggen dat de aandeelhouders over het algemeen het beste voor hebben met een bedrijf. Immers, des te meer winst de tent maakt, des te meer doekoe’s zij kunnen opstrijken. Toch is de mobieltjesmaker aangeklaagd wegens misleiding.

Nadat het bedrijf eerder van de beurs geplukt werd, was het duidelijk dat ze op hun laatste poten liepen. Toch werd er nog (vrolijk?) doorgewerkt aan BB OS 10, en allerlei nieuwe telefoons die naar hun zeggen het bedrijf konden redden.

En daar wringt precies de schoen, volgens BlackBerry-aandeelhouder Marvin Pearlstein. Hij zegt dat iedereen die tussen 27 september 2012 en 20 september 2013 aandelen gekocht hebben misleid zijn, zo meldt The Guardian. Daarom heeft hij een class-action rechtszaak gestart namens alle aandeelhouders.

Het eerste punt betreft de berichtgeving vanuit BlackBerry. Pearlstein zegt dat de aandeelhouders steeds mooi weer voorgeschoteld werd, dat het bedrijf “financiële vorderingen maakte en zijn operationele verplichtingen nakwam” terwijl het in werkelijkheid op de rand van de afgrond bungelde.

Daar komt bij dat de aandeelhouders ook verkeerd zijn ingelicht over BB 10. Volgens het Canadese bedrijf zou het besturingssysteem goed ontvangen worden door de markt, en de ontwikkelaars zouden er graag voor coden. Niets bleek minder waar en het bedrijf moest de complete consumententak sluiten.

Niet alleen het bedrijf Blackberry ligt onder vuur, ook CEO Thorsten Heins en CFO Brian Bidulka worden gedaagd in deze rechtszaak. Wij zijn benieuwd hoe dit verder uitpakt. Van een kale kip kan men immers lastig plukken…

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *