BlackBerry trekt BBM-app terug na enkele uren

Sad BlackBerry is sad
Eigenlijk zou Blackberry dit weekend zijn BBM-app lanceren op verschillende platformen, maar na een paar uur online te hebben gestaan in Nieuw-Zeeland is de hele boel weer offline gehaald wegens serverproblemen. Voeg droevig klinkende trompet hier in.

Het gaat BlackBerry de laatste tijd niet bepaald voor de wind. Het lanceren van hun IM-platform op andere besturingssystemen zou een uitweg kunnen zijn om mensen alsnog aan ze binden. Helaas werd deze al na een paar uur offline gehaald omdat een gehackte versie van de BBM-app genoeg verkeer genereerde dat de servers omvielen.

De gehackte versie zou in 8 uur tijd minsten 1,1 miljoen keer gedownload zijn en verantwoordelijk zijn voor een enorme berichtenstroom. Op dit moment is een team bij BlackBerry hard bezig om de boel weer op te lappen, en gebruikers die de app al hadden kunnen deze ook gewoon blijven gebruiken zodra de servers weer draaien. De app zal dan ook weer beschikbaar worden in de verscheidene stores.

Er is schijnbaar dus wel degelijk vraag naar een BBM-app op iOS en Android. Je zou verwachten dat iedereen inmiddels wel over is naar WhatsApp, iMessage, KIK, of Viber, met alleen een verdwaalde BB-gebruiker die het nog gebruikt. De zakelijke markt maakt echter nog steeds gebruik van de toestellen, en daar is BBM dus ook in optima forma.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *