Blu-Ray-rips lopen mogelijk maanden vertraging op

This is Sparta!
Waren we onlangs nog zeer in onze nopjes met al die vroeg uitgelekte screeners, krijgen we nu bericht dat er wel eens flinke vertraging kan komen in de online beschikbaarheid van nieuwe films.

Software-fabrikant SlySoft stopt er namelijk mee vanwege ‘juridische problemen’. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de populaire Blu-Ray-ripper AnyDVD. Het lijkt erop dat ze onder druk zijn gezet om op deze manier afscheid te nemen. Op de site staat het volgende statement:

“We were not allowed to respond to any request nor to post any statement, but now it is official: SlySoft has been shut down after almost 13 years.”

Nou ja, jammer voor jullie SlySoft, denk je dan misschien. Maar hun ondergang kan effect hebben op de activiteiten van miljoenen piraten. Op het gebied van het kraken van Blu-Ray-encryptie is er namelijk vrijwel geen concurrentie: iedereen gebruikt AnyDVD. Natuurlijk zal er vroeg of laat iemand met een nieuwe crack komen, maar tot die tijd kan er best behoorlijke vertraging optreden. Insiders schatten dat het zo’n drie maanden kan duren voor de AACS-bescherming opnieuw gebroken is.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *