Bouwden aliens echt een Death Star?

Waar is die Death Star
De zoektocht is aan! Waarom wordt de ster KIC 8462852 soms ineens donkerder?

Alle radiotelescopen van ATA en SETI zijn gericht op KIC 8462852, want die ster knippert op een vreemde manier. En omdat we nog geen verklaring hebben gevonden voor dat geknipper wordt er nu hard gezocht naar het antwoord.

De ster licht 1.500 lichtjaren bij ons vandaan en werd in de gaten gehouden door de Kepler ruimtetelescoop. Die ontdekte dat de ster af en toe donkerder werd en dan weer lichter. Maar dat is niet te verklaren doordat er misschien een planeet voorlangs ging, daarvoor was het verschil in licht te groot. Andere mogelijke verklaringen, zoals een stofwolk die langskwam, werden ook afgewezen.

De heersende oplossing die nu wordt aangehangen is dat er een kometenzwerm op KIC 8462852 afvliegt en die dat doet omdat de zwaartekracht van een passerende ster de baan van de kometen heeft gewijzigd. Kan.

Maar veel leuker is de verklaring dat buitenaardse wezens misschien wel een heel erg groot ding hebben gebouwd voor die ster. Misschien een Death Star, maar je kunt ook denken aan een enorm zonnepaneel. En als er aliens zijn, dan is er vast communicatie en die kun je opvangen. Vandaar dat de Allen Telescope Array nu alle schotels die kant op heeft gericht om te kunnen horen en zien wat zich daar nou ongeveer afspeelt.

Helaas zegt onderzoeksleider Seth Shostak dat we niet al te hard moeten gaan juichen: “History suggests we’re going to find an explanation for this that doesn’t involve Klingons, if you will,” Jammer. Maar nieuwe ontdekkingen zijn ook vrij gaaf natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *