Call of Duty: Ghosts haalt eerste dag 1 miljard dollar binnen

Call of Duty: Ghosts 1 milliard
De nieuwe first-person shooter van Activision weet in de eerste dag maar liefst 1 miljard dollar in het laatje te brengen, vooral dankzij verkoop aan winkelketens.

Call of Duty: Ghosts zou volgens uitgever Activison momenteel het meest gespeelde online spel zijn. Daarnaast zou het ook de meest gepre-orderde game (is dat een woord?) van de huidige generatie spelcomputers zijn. Op de eerste dag van de release leverde het spel 1 miljard dollar (739,6 miljoen euro) op voor Activision. Dit is echter via de verkoop aan winkelketens, en dus niet aan gamers. Hoeveel exemplaren van het spel er op de eerste dag precies verkocht zijn is helaas nog niet duidelijk.

Dat zal komende tijd bekend worden door Activision. Uiteraard hopen ze het huidige record van 800 miljoen dollar, welke GTA V recent wist te vestigen, te verbreken. Volgens analisten zou het spel zo’n 25 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan in de eerste 24 uur. Dat zouden 4 miljoen exemplaren minder zijn dan GTA V in de eerste dag wist te behalen.

Lees hier de 5 dingen die je over Call of Duty: Ghosts moet weten.

6 reacties

  1. Sjonge jonge ik snap niet dat er nog steeds zoveel mensen dat achterhaalde spel kopen.
    En iedereen gaat ze na doen, assassin’s creed ieder jaar een nieuwe, battlefield 4 is veel te snel gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *