Chinees fabriceert zijn eigen protheses en start bedrijf

Chinese Iron Man
We kijken hier naar de Chinese variant van Tony Stark, maar dan een paar jaartjes ouder en letterlijk een flink stuk armer.

Sun Jifa, een Chinese boer, verloor zijn twee armen tijdens een ongeluk met een zelfgemaakte visbom. Door tijdens het vissen gebruik te maken van explosieven, wordt in één keer een hele school vissen knock-out geblazen, waarna ze gemakkelijk uit het water kunnen worden geschept. Dat ging helaas niet helemaal zoals gepland.

De arme doch creatieve boer kon de dure arm-protheses die het ziekenhuis hem bood zich niet veroorloven. Dus besloot hij zelf één en ander in elkaar te knutselen (best knap zonder armen). Hij gebruikte daarbij materialen die hem op het platteland voor handen waren (woordspeling) zoals ijzerdraad, katrollen en oud ijzer.

Na verschillende prototypes heeft hij zijn protheses dusdanig verfijnd, dat hij ze kan verkopen. Inmiddels heeft hij een goedlopend bedrijf en al meer dan 1.000 kunstarmen verkocht voor een bedrag van zo’n 375 euro per stuk. Voor een arme Chinees nog altijd een fors bedrag, maar een fractie van wat een moderne prothese kost. Da’s nog eens van de nood een deugd maken.

[gv data=”aSvwsforehU#!”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *