Christopher Nolan toont film gratis in Fortnite

Foto @EpicGames

Inception-regisseur Christopher Nolan toont de trailer van zijn nieuwe film Tenet in Fortnite. Tegelijkertijd komt er ook een gratis screen van een van zijn films naar de game.

Christopher Nolan is een van de meest invloedrijke en impactvolle regisseurs van de afgelopen decennia. Films als Memento (2000), Inception (2010), Interstellar (2014) en de Dark Knight-trilogie zijn nu al moderne klassiekers. Je zou zeggen dat hij niet veel meer mainstream succes kan behalen dan dit. Maar een klein dealtje met Fortnite later en het lijkt erop alsof Chris Nolan (zo mag ik hem noemen) de stratosfeer in gaat schieten.

Christopher Nolan in Fortnite

Vanaf vandaag is de nieuwe trailer van Tenet uit. De meest recente film van Nolan kreeg eind vorig jaar al een breinbrekende trailer. Nu blijkt het Inception-niveau van Tenet nog grote proporties aan te nemen. Naast een vergelijkbare insteek en die iconische Nolan-saus, ‘Incept’ Tenet namelijk ook Fortnite.

Epic Games’ Fortnite maakt bekend dat de trailer van Tenet in-game ieder uur te zien zal zijn. De game ontving recentelijk een nieuwe modus genaamd Party Royale. In die modus draait het niet om het winnen, maar simpelweg om het hangen met vrienden. En hoe hang je nou beter dan door de meester aan de slag te zien?

Check Nolan gratis in Fortnite

Tegelijkertijd maak gamejournalist Geoff Keighley op Twitter bekend dat de Britse regisseur tevens een van zijn meesterwerken in-game gaat vertonen. Het is nog niet bekend welke film van Nolan je gratis in Fortnite kunt gaan bekijken. Maar heel eerlijk, het maakt geen zak uit welke hij wil laten zien; ze zijn toch allemaal om te smullen?

Nolan valt door de mand

In theorie is er bijna geen beter platform om je film op te promoten dan Fortnite. Tegelijkertijd klagen veel fans van Nolan dat hij Tenet helemaal niet zou moeten marketen onder de doelgroep van Fortnite; voornamelijk kinderen en tieners spelen de populaire battle royale.

Het is wel een beetje gênant dat juist Nolan deze toegegeven briljante marketingstrategie gebruikt. Hij bekritiseert Netflix namelijk regelmatig. Zijn argument is namelijk dat mensen naar de bioscoop moeten om films te kijken, niet thuis op de bank. Hij kiest er nu wel voor om een van zijn films deze zomer in Fortnite te draaien. Geef mij maar een nieuwe screening van Interstellar of The Dark Knight, dan hop ik zo naar de bioscoop hoor Chris!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *