Chrome is 10 jaar! Dit is er allemaal nieuw

Gefeliciteerd, ouwe kanjer
Google’s browser is 10 jaar geworden en dat moet gevierd worden met nieuwe features en een tof nieuw design.

Google Chrome bestaat alweer 10 jaar en dat is meer dan genoeg reden voor een anniversary update. De vernieuwde versie van de browser bevat een aantal nieuwe functies en een tof geüpdatet design.

Het design van Chrome is ‘gejazzed’ zo laat de zoekgigant weten in een blogpost.. Naast een nieuw kleurenpalet en vernieuwde icoontjes zijn ze bij Google ook gegaan voor een ronder design. Ook zou het gemakkelijker gemaakt zijn voor tab-hoarders (ja, jij) om te navigeren tussen verschillende tabbladen. Gebruikers krijgen ook meer mogelijkheden voor het personaliseren van de browser.

Daarnaast is het privacy-gedeelte van Chrome getweaked. Wanneer je op een website komt waar je een formulier moet invullen, zou de browser veel gegevens nog accurater voor je invullen. En over invullen gesproken, je kunt er nu zelfs voor kiezen om Chrome je wachtwoord te laten invullen wanneer je een nieuw account aanmaakt.

De nieuwe password-functie maakt het mogelijk om Chrome een wachtwoord voor je te laten genereren, waarna Google’s browser deze willekeurige letter- en cijfercombinaties voor je onthoudt. Aan de ene kant loop je minder risico omdat je niet meer overal je ‘BigBootyL0ver69’-wachtwoord gebruikt, maar aan de andere kant werkt het automatisch invullen van wachtwoorden alleen in Chrome zelf.

Het Googelen is overigens ook (nog) gemakkelijker geworden. Onze favoriete zoekmachine geeft nu al antwoord op algemene vragen voordat je ze hebt gesteld. Dingen zoals definities, het weer, vertalingen of beroemdheden werden voorheen al bovenaan de zoekpagina beschreven (zonder een site aan te hoeven klikken) maar de update gaat nog een stukje verder. Diezelfde informatie krijg je nu al beknopt in de zoekbalk te zien!

De update is nu beschikbaar voor desktop, iOS en Android. Mocht je Chrome niet automatisch updaten, dan ga je naar de drie puntjes in de rechterbovenhoek > Help > Over Google Chrome. Hier downloadt de browser de nieuwste versie voor je. Nu alleen nog een update die het compleet verorberen van mijn RAM verhelpt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *