Cryptomunt als nieuwe munteenheid voor een land

Cryptomunt als nieuwe munteenheid voor een land
Dat hebben we nog niet eerder gezien.

Overheden en banken moeten niets hebben van cryptocurrency. De kracht van het virtuele geld is dan ook dat overheden en banken los staan van deze handel. In Venezuela denken ze daar anders over. President Nicolás Maduro heeft aangekondigd met een eigen cryptomunt voor het volk te komen, schrijft Reuters.

Het land kampt al jaren met een dramatische economie. Bolivar, de officiële munteenheid van het Zuid-Amerikaanse land, heeft een lage waarde. Wat je ziet is dat mensen Amerikaanse dollars gaan gebruiken om af te rekenen in winkels. Daar is de president dan ook niet blij mee. Door met een nieuwe munt te komen hoopt hij de economie er weer bovenop te helpen. Of het plan van de grond gaat komen is nog maar de vraag. In de politiek is met verbazing en verontwaardiging gereageerd op het idee van Maduro.

De munt gaat ‘Petro’ heten. Details over de nieuwe virtuele munteenheid zijn nog niet bekend. Wellicht dat Maduro denkt dat zijn Petro kan worden gezien als de nieuwe Bitcoin?

Eén reactie

  1. Alsof of een crypto munt niet dan devalueren …..
    KANSLOOS dit !

    Die buschauffeur (omhoog gevallen) moet gewoon weg, en iemand zonder persoonlijk winstbejag moet het land besturen. Alleen dan kan het ooit nog goed komen met dat land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *