Crypto’s minen op je iPhone is voortaan verboden

Crypto's minen op iOS is verboden
Je iPhone is waarschijnlijk niet de meest geschikte hardware om crypto’s te minen, maar Apple gaat het nu helemaal onmogelijk maken.

Het idee daarachter is eigenlijk heel simpel. Als je er zelf voor kiest om cryptocurrencies te minen dan is dat tot daar aan toe, maar Apple wil vooral voorkomen dat apps op de achtergrond stiekem misbruik van je processorkracht. We zagen het bij The Pirate Bay al gebeuren dat gebruikers ‘misbruikt’ werden om crypto’s te minen, dus dat wil Apple ongetwijfeld voorkomen.

Apple stelde voorheen al dat het niet accepteerde dat apps gebruikt zouden worden om geld te genereren op basis van jouw hardware, maar daarbij werd het minen van crypto’s niet duidelijk genoemd. Dat is nu wel het geval. Er zijn gelukkig amper gevallen van misbruik bekend: alleen een agenda-app bleek op de achtergrond Monero te minen.

De vraag is vooral hoeveel ontwikkelaars er rondlopen die het geen bezwaar vinden om stieken crypto’s te minen. Zij vinden immers altijd wel een manier om dat te doen. In de Google Play Store is mining-malware een bekend probleem en ook Google Chrome-extensies blijken een populair middel.

10 reacties

 1. Ik heb al vaker tegen mensen gezegd, die Iphone is NIET van jou, hij blijft eigendom van Apple.
  Apple bepaalt wat jij kan doen en niet kan doen (dit blijkt maar weer hier met dit artikel), dat voor mij een enge gedachte is…
  Stel, als Apple ruzie krijgt met Apparata (daarom zijn ze altijd hier zo positief over Apple) dan kan het zo maar wezen dat je met de (enigste) browser niet meer op de Apparata site komt.
  Kortom mijn stelling is; ALLE mensen die een connectie met een Apple systeem hebben, leven in een gevangenis…
  Android is (voor mij) een open wereld waar je VRIJ alle kanten kan op gaan, maar daar in tegen kan je dan wel boeven en criminelen tegen komen, die het op jou en mij gemunt hebben.
  Deze boeven en criminelen komen de Apple gevangenis (nog) niet in, en daarom hoef je dus binnen die muren geen zorgen te maken om (nieuwe) boeven en criminelen tegen te komen.
  Met een beetje gezond verstand kan je dat voorkomen, daarom kies ik voor Android, wat voor mij dus veel meer vrijheid geeft.

    • @turbobrick: Zoals gewoonlijk haal je de feiten en je eigen complot theorien weer door elkaar. Geeft niet turbo … het begint te wennen man.

     De update MET vertraging kwam in Februari als ik me niet vergis … de update met de keuze een maand of 7 later. Zoals gebruikelijk …. google zelf maar.

     • @dgh74: Niks complot, het waren feiten die eerst NIET WAAR waren volgens Apple en later opeens wel.
      Men LOOG over het feit dat men moedwillig de boel vertraagde teneinde het accu probleem te maskeren.
      Men was pas dat stabiliteit ten koste ging doordat performance kon vragen om zware spannings behoeftes die de accu soms niet kon leveren. En dat al na 1 jaar gebruik !!
      Nu bedekken fanboys zoals jezelf het met dat het de stabiliteit ten goede kwam dus PRIMA, het doel heiligt de middelen.

      Neen vriend, men had sowieso een batterij recall moeten doen want de accu was alles behalve premium en sowieso niet moeten liegen.

      Nu alles op straat lag gaf men het met tegenzin toe en ‘slechts’ 7 maanden kreeg je de update om de boel uit te zetten. Een lifetime in smartphone begrippen.

      Je weet het leuk te verdraaien maar het was gewoon een vies spelletje en past absoluut niet bij een premium merk en product.
      En al die mensen maar voor gek verklaren die zeiden dat hun telefoon steeds trager werd met dezelfde taken die ze al jaren deden.

     • @turbobrick: (en pawa)

      Dames dames dames. RELAX.

      Ik verbeterde slechts turbo’s woordje “jaren”. Ik heb niets ontkend of verdedigd toch ???

      Geen idee welke mentale afwijking jullie hebben maar ben bang dat TBS zelfs niet meer helpt.

      En alle nachtrust van julie ten spijt … wederom kloppen er vele zaken in julie epistels niet.

      Ow en volgens mij ging dit onderwerp over achterbaks bitcoins minen toch ?

 2. @dgh74:

  En weer is hier de winnaar, ja u raad het al Apple.
  1; Eerst een nietsvermoedende software door se strot douwen,
  2; Klanten gaan mouwen, en uiten dat op sociale media (waar die Apple nerds nog nooit van gehoord hadden)
  3; Gaan ze het ook nog ontkennen! (Ze zien dus hun eigen klanten als…?)
  4; Uiteindelijk geven ze schoorvoetend toe dat ze toch wel een heel klein beetje gelogen hadden, foei Apple!
  5 En uiteindelijk een coulance regeling treffen, om hun (overstock) peperdure batterij een whopping €40 korting te geven!
  6; Uiteindelijk krijgt Apple een (onterechte) veer in de k..t gedouwd, omdat ze het “netjes” hebben opgelost, en zeker wel €20 per batterij gaat weer naar een bankrekening van een belasting-paradijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *