Da’s pech: Pebble Time 2 weg

Pebble 2
En het is de schuld van Fitbit…

Fitbit is bezig met het kopen van het bedrijf Pebble, aldus Bloomberg. Fitbit is overigens alleen geïnteresseerd in de software aspecten van Pebble. En omdat Pebble diep in de schulden zit, is het eigenlijk wel logisch dat de Pebble Time 2 en Core horloges niet meer op de markt komen.

Terwijl Pebble 2 al verstuurd is naar verschillende mensen die hen op Kickstarter hadden betaald, is het extra jammer. De orders worden geannuleerd en het bedrijf gaat mensen terugbetalen via de crowdfundingswebsite.

De Time 2 was gemaakt van roestvrij staal dat ook in de marine gebruikt wordt en de horloge had een veel groter scherm dan de originele Time smartwatch. De Pebble Core was een Android gestuurde GPS wearable voor joggers.

Het kan dus zomaar zijn dat het indie smartwatch bedrijf voorgoed verdwenen is, aangezien Fitbit mag kiezen of ze het merk gebruiken of niet. Overigens hebben ze naar 40 procent van de Pebble ingenieurs een vacature gestuurd, dus erg moeilijk om nieuwe Pebble watches te maken wordt het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *