David Bowie is nu echt Stardust

Life on Mars?
Terwijl de ene helft van de wereld zich nog afvraagt of zijn laatste album echt donker is. De andere helft nog nooit van Bowie heeft gehoord. Heeft StuBru een nieuw sterrenbeeld bedacht.

Studio Brussel, zeg maar het Radio 3 van België, heeft een sterrenbeeld laten registreren om David Bowie te eren. De vorige week overleden popster was in de begintijd van het internet een van de voorlopers. Zo was hij een van de eerte artiesten die zijn album niet op een CD uitbracht, maar die hem liet downloaden. Ook ontwikkelde hij een game waarin hij de hoofdrol speelde.

Desondanks zullen veel mensen van onder de dertig Bowie niet echt hoog op hun dancechart hebben staan. Kan gebeuren. Bij Studio Brussel wilden ze de artiest die in het begin van zijn carrière ook als Ziggy Stardust door het leven ging toch eren.

Bowie schminkte op de cover van het album Aladdin Sane een bliksemschicht op zijn gezicht en de Belgische sterrenwacht zocht net zo lang de ruimte af tot ze in de buurt van Mars een aantal sterren vonden die bij elkaar een bliksemschicht uitbeelden: Sigma Librae, Spica, Zeta Centauri, SAO 204132, Sigma Octantis, Beta Trianguli Australis en SAO 241641.

De locatie in de buurt van Mars is dan ook weer ironisch omdat een van Bowies bekendste nummers ‘Life on Mars’ heette.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *