De acht gevaarlijkste BN’ers op het internet

Armin van Buuren
Armin van Buuren heeft van virusscanneruitbater McAfee de twijfelachtige eer gekregen om bovenaan de lijst met ‘gevaarlijkste bn’ers’ te mogen pronken. Zoekresultaten op ’s lands beste dj leveren namelijk de meeste spam & virussen op.

In McAfee’s zoektocht naar de gevaarlijkste beroemdheid op het Nederlandse internet is Carice van Houten van haar troon gestoten. Volgens het onderzoek is ruim 15 procent van alle zoekresultaten naar ‘Armin van Buuren’ schadelijk. Oftewel, de getoonde linkjes leiden naar website met spyware, adware, spam, phishing en virussen. Je moet natuurlijk wel een behoorlijke amateurinternetter zijn om daar in te trappen, maar hé, daar zit Nederland vol mee.

‘DOUTZEN KROES NAAKT’

Volgens McAfee volgen cybercriminelen RTL Boulevard, de roddelbladen, de Telegraaf en het internet op de voet om te kijken welke sterren er in de belangstelling staan. “Ze weten precies wie wij interessant vinden en gebruiken hun namen om ons naar betrouwbaar lijkende sites te lokken, waar ze ons met kwaadaardige software onze wachtwoorden en persoonlijke gegevens ontfutselen. Speur op internet naar je vaderlandse idool met toevoegingen zoals ‘gratis app’ of ‘naakt’ en de kans is groot dat je niet vindt wat je zoekt, maar wel met schadelijke malware blijft zitten.”

De onderzoekers gebruiken de siteratings van McAfee SiteAdvisor. Dit programma geeft aan welke websites riskant zijn en berekent risicopercentages op grond van zoekopdrachten.

Hieronder de acht meest spamgevoelige bn’ers:
De acht gevaarlijkste BN'ers op het internet

Fotocredit: Autoblog.nl

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *