De laatste ontwikkelingen op het gebied van laadtarieven en laadpassen

Van tariefveranderingen tot aan innovaties die het opladen efficiënter maken: in dit artikel lees je de laatste ontwikkelingen op het gebied van laadtarieven en laadpassen. Ontdek onder andere hoe blokkeertarieven de zogenoemde laadpaalklevers ontmoedigen, tariefsverlagingen elektrisch rijden aantrekkelijker maken en nieuwe laadpassen grenzeloze mogelijkheden weet te bieden.

Allego: Opladen zonder vertraging

Te vaak wordt de plek bij een laadpaal bezet gehouden door een auto die allang is opgeladen. Allego gooit het roer om met blokkeertarieven. Vanaf 1 maart worden deze laadpaalklevers ontmoedigd door een tarief van € 0,25 per uur op specifieke laadpalen met een CPO-tarief van € 0,57/kWh. Een strategie die niet alleen de doorstroming bevordert, maar ook een efficiënter gebruik van de laadinfrastructuur aanmoedigt. daadwerkelijk te laden.

TotalEnergies: Amsterdam en Weesp laden voordeliger

In de straten van Amsterdam en Weesp wordt elektrisch rijden aanzienlijk voordeliger met TotalEnergies. De tarieven worden namelijk verlaagd met 4 cent. Dit betekent een tarief van 35 cent per kWh. Hoewel laadpas-datasets mogelijk nog het oude tarief weergeven, blijft het CPO-tarief gelijk op 35 cent.

Eneco’s Laadpas: buitenlandse avonturen met zekerheid

Eneco zet de toon met een baanbrekende laadpas voor buitenlandse avonturen. Dit innovatieve pasje hanteert een vast tarief buiten Nederland, waardoor reizigers verlost zijn van onvoorspelbare kosten bij buitenlandse laadpalen. Hoewel het misschien niet altijd het goedkoopste alternatief is, biedt het tarief transparantie en zekerheid. Het tarief blijft voorspelbaar, met slechts enkele nachtelijke tariefbeperkingen tussen 20:00 en 08:00, waardoor de reiservaring nog aangenamer wordt.

Bonnet/OVO en alternatieven: kiezen voor kostenefficiëntie

Bonnet/OVO verhoogt de tarieven voor Equans laadpalen in Zuid-Holland naar € 0,58/kWh. Hier biedt de gratis Engelse laadpas van Octopus Electroverse een alternatief met een tarief van € 0,41/kWh voor specifieke laadpalen. Met de blijvende onzekerheid over tariefverlagingen van Equans, biedt deze laadpas een kostenefficiënte oplossing voor elektrische rijders in de regio.

Wil je meer weten over de beste laadpassen van dit moment?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *