De laatste Star Wars: Rise of Skywalker trailer zit boordevol lekkers

Awesome!
De laatste trailer toont ons eindelijk Palpatine, Reylo en een mysterieuze dolk.

Kerstmis staat voor de deur en Star Wars-fans weten wat dat betekent: een nieuwe, potentieel geweldige maar potentieel zeer tegenvallende Star Wars-film (en een aankomende Star Wars-serie). De Rise of Skywalker krijgt daarbij een allerlaatste trailer boordevol verwijzingen, hints naar het verhaal en een oude, zeer bekende schurk in actie.

Voordat we beginnen check je hier de eerste Rise of Skywalker-trailer.

De laatste trailer pakt een hoop verhaallijnen op die in de eerste trailer geïntroduceerd werden. Zo zien we gouden robotvriend C-3PO eerder met roodgloeiende ogen (wat kan verwijzen naar zijn ‘Roger Roger’ dagen in Attack of the Clones), waarna hij in deze trailer gerepareerd wordt. De bezorgde en afwachtende blikken van Poe en Rey onthullen dat hij niet zichzelf was.

Verder gaat de trailer verder op de planeet waar Rey traint met haar lichtzwaard; een bosachtige plek, waar ze later ineens Leia een knuffel geeft. De prinses overleefde minutenlang in de ijzige vacuüm van de ruimte in The Last Jedi maar de actrice die haar speelt kwam helaas te overlijden. We gaan zien hoe haar verhaallijn tot een einde kan komen, maar niet voordat ze Rey fysiek en later als Force-aanwezigheid bijstaat.

En over Rey gesproken, zij gaat natuurlijk weer op de vuist met rivaal Kylo Ren. Maar zoals in The Last Jedi zijn ook hier momenten waar de twee samenwerken. Sterker nog, Kylo en Rey lijken een beeld van Darth Vader aan stukken te slaan op een Kamino-achtige planeet.

Dat doet Rey met een lichtzwaard, maar tevens met een stenen dolk in haar andere hand. Dat is opvallend, want doorgaans gebruiken karakters in het sci-fi-universum geen wapens zonder iets van lazers. Zelfs een lazerpistool wordt door Obi-Wan als ‘ongeciviliseerd’ bestempeld.

Tevens zien we op een gegeven moment een duistere troon van Emperor Palpatine, ook wel Darth Sidious. Het zou zomaar kunnen dat de troon eigenlijk de superschurk bevat, maar voor de trailer eruit is gemonteerd. Dat doet Marvel geregeld om het verrassingselement niet te verpesten.

En over Palpatine gesproken, zijn heerlijke stem zat al in de voorgaande trailer en nu zien we hem fysiek. Aan het einde van Return of the Jedi wordt hij van honderden meters hoog naar beneden gedonderd door de bekeerde Darth Vader. Hoe hij dat overleefd heeft is niet bekend, maar het lijkt erop dat hij nu een mobiele mechanische stoel nodig heeft om te bewegen.

Check de volledige trailer hieronder:
[gv data=”8Qn_spdM5Zg”][/gv]

Star Wars: Rise of Skywalker is op 20 december in de bioscoop te zien en zal de laatste film in de drie trilogieën durende Skywalker-saga zijn.

Foto @LucasFilm/Disney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *