De nieuwe iPhone wordt wel/niet waterdicht

De nieuwe iPhone
Er wordt flink gelekt rondom de iPhone 7, hoewel het nog maanden gaat duren voordat we hem in het echt te zien gaan krijgen.

De Japanse website Mac Otakara heeft vrij gedetailleerd verslag gedaan van alle informatie die ze inmiddels hebben opgevangen over de nieuwe iPhone 7. De geruchten gaan over het uiterlijk en over de specificaties.

Een van de belangrijkste nieuwtjes gaat over het al dan niet waterdicht worden van de iPhone. Met de nieuwe Samsung Galaxy S7 die het echt doet onderwater, is dat natuurlijk hete informatie. Maar hoewel Chinese lekkers onlangs aangaven dat zij verwachten dat de nieuwe iPhone ook een waterdicht hoesje krijgt, denken de Japanners dat de telefoon gewoon niet tegen water kan.

Daarnaast wordt het apparaat nog strakker vormgegeven. De antennelijnen aan de achterkant zullen verdwijnen en ook de camera zal helemaal glad ingebouwd worden. De smartphone wordt waarschijnlijk bijna net zo dun als de iPod Touch, die 6,1 mm dun is. Onderdeel van het gladmaakproces is ook de eerder aangekondigde verwijdering van de headphone jack. Je headset moet je voortaan via bluetooth of met de lightning connector aansluiten, of je luistert muziek via de aangekondigde stereospeakers.

En over die lightning-aansluiting is er trouwens ook nieuws, hij wordt kleiner. Desondanks zouden al je huidige snoertjes het wel moeten blijven doen.

Het is nu alleen nog even wachten tot en met september voordat we weten welk gerucht er nou precies waar is.

Foto via AppleInsider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *