De populairste Spotify-tracks van 2014

Spotify-Jaaroverzicht
Welke artiest werd dit jaar het meest beluisterd op de streaming muziekdienst Spotify?

Ieder jaar publiceert Spotify een lijst met de populairste artiesten, waarvan de meeste nummers gedraaid werden. Artiesten als Ed Sheeran en Katy Perry voeren de lijst aan, terwijl Coldplay de ‘Top Group’ van het jaar was. In totaal werd er meer dan zeven miljard uur aan muziek gestreamed door vijftig miljoen gebruikers. De top 10 van 2014 ziet er als volgt uit:

01. Happy – Pharell Williams
02. Rather Be – Clean Bandit (feat. Jess Glynne)
03. Summer – Calvin Harris
04. Dark Horse – Katy Perry
05. All of Me – John Legend
06. Timber – Pitbull
07. Rude – Magic
08. Waves – Mr. Probz
09. Problem – Ariana Grande
10. Counting Stars – One Republic

Waar is Swift?
De artiest die dit jaar voorgoed doorbrak was Alt-J, met hun nieuwe album This Is All Yours. X van Ed Sheeran was het ‘Top Album’ van 2014. Opvallend: Taylor Swift ontbreekt volledig in de lijst, dat heeft vast niets te maken met het feit dat ze onlangs al haar nummers van Spotify haalde…

Spotify-2014

De lijst met de populairste tracks ziet er een stuk anders uit als we alleen naar de Nederlandse ranglijsten kijken. Zo is Rather Be van Clean Bandit in ons land de meest gedraaide track, gevolgd door All of Me van John Legend en Summer van Calvin Harris.

Guardians of the Galaxy
Een opvallend leuk feitje is dat Hooked on a Feeling van Blue Swede de prijs van Top Throwback in de wacht sleept, waarschijnlijk omdat we het nummer tegenkwamen in Guardians of the Galaxy. Ben je zelf ook benieuwd naar wat jij dit jaar allemaal geluisterd hebt via Spotify? Via deze link stelt Spotify een jaaroverzicht voor jou samen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *