De Samsung Galaxy Note 5 gaat wel heel snel stuk

#PENGATE
Als je de S-Pen er verkeerd instopt. Samsungs nieuwste Note schijnt namelijk niet helemaal idiot proof te zijn.

Bij de vorige Galaxy Note-versies was het niet mogelijk om de meegeleverde stylus omgekeerd in de stylus-houder te schuiven. Een no-brainer om ‘m zo te ontwerpen, natuurlijk. Bij de Note 5 kan het echter wel. Met soms nare gevolgen.

We weten niet of ze dit ontwerp hanteren om de pen en houder zo klein mogelijk te houden, maar als je de S-Pen er verkeerd instopt is de kans dat hij vast komt te zitten. Zorgwekkender: bij veel Note 5’s ging het systeem dat de aanwezigheid van de stylus detecteert meteen kapot, waardoor verschillende softwarefuncties niet meer werkten.

Je bent natuurlijk een enorme simpleton als je de S-Pen er verkeerd in laat glijden (RTFM) en tot het einde doordrukt, maar een klein percentage gaat dit ongetwijfeld een keer overkomen. Door onoplettendheid, haast, gebrek aan hersencellen, whatever. En ook al is dit slechts een klein deel van de Note 5-gebruikers, met de verkoopaantallen die Samsung draait gaat het al gauw om duizenden potentieel defecte toestellen.

Android Police gaat zelfs zover om het een ontwerpfout te noemen. Ofwel, #Pengate is geboren. Check de video.
[gv data=”hehbSG3h3wU”][/gv]

10 reacties

  1. Kwaliteit spul is dan ook bedoeld voor mensen met normaal verstand. Voor mensen met een lager iQ is er wel ander (simpel bedienbaar) spul waar je niks fout kunt doen.

  2. Ja en als je iedere smartphone die verkocht wordt op dit moment laat vallen door hem simpel uit je hand te laten glijden is hij vaak ook stuk of tenminste beschadigt.
    Gaat nergens over dit, alsof iemand dit doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *