De Samsung Galaxy View 2 is onderweg…

samsung-galaxy-view-2
Na een draaghendel nu weer een rare optie.

De reputatie van de Samsung Galaxy smartphone-serie is normaal gesproken prima, al zorgen de perikelen rond het scherm van de peperdure Samsung Galaxy Fold momenteel voor wat barsten. Dat de term ‘Galaxy’ echter geen toverwoord is dat de kassa doet rinkelen bleek wel met de Samsung Galaxy View die drie jaar geleden op de markt kwam.

Deze Android tablet had wellicht inhoudelijk goede specificaties, maar de engineer die een apart handvat bedacht moet óf een hekel aan zijn baas óf een slechte dag hebben gehad. Het apparaat raakte dan ook snel in de vergetelheid. Toch gaat Samsung een nieuwe poging wagen. Deze keer onder de inspirerende naam Samsung Galaxy View 2. Gelukkig zijn de draaghendel en de standaard deze keer verdwenen.

Helaas is de ontwerper die deze draaghendel bedacht weer op het project losgelaten. Deze keer heeft hij in plaats van een hendel een cirkel in de achterzijde bedacht, zodat je de tablet kunt vervoeren terwijl hij opengeklapt is. Ook is het beeld met 17,5 inch nog steeds opmerkelijk groot voor een tablet. Wie dacht dat de ontwerper daarmee genoeg schade heeft aangericht komt bedrogen uit. Wanneer je de tablet namelijk plat openklapt ligt deze niet plat, maar in een hoek van 30 graden op tafel. Dit zou bedoeld zijn om makkelijker te typen. Desalniettemin is het geheel toch wat potsierlijk (om het maar eens vriendelijk te zeggen).

De Samsung Galaxy View 2 met hoek van 30 graden (tekst loopt door na de afbeelding).
samsung-galaxy-view-2-hoek

Ook technisch lijkt de tablet met een Exynos 7885 CPU en 3GB RAM werkgeheugen niet echt onderscheidend. De tablet zal wel voorzien zijn van Wifi en Bluetooth. De vraag is waarom Samsung de term Galaxy hieraan verbindt aangezien een succes geen vanzelfsprekendheid is voor deze tablet.

Overigens zijn de foto’s van een versie van de tablet die in Amerika samen met AT&T wordt uitgebracht. De vraag is of dit ook het uiteindelijke ontwerp met de definitieve specificaties voor de internationaal te lanceren Samsung Galaxy View 2 is. Dat deze er komt is inmiddels wel zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *