De slimme waterfles van Jomi: water drinken 2.0

Jomi Band
Nieuw: de betuttelende flessenring. Een gadget om je flesje water/bier/Breezer die aangeeft of je meer of juist minder moet drinken.

Het idee is afkomstig van Jomi Interactive uit Estland en vooral gericht om mensen tussen de 20 en 40 jaar meer water te laten drinken. Zo is er de Jomi Band die om een flesje water kan worden geschoven en je middels licht- of geluidssignalen eraan herinnert om af en toe een slok water te nemen.

De tweede optie is de Jomi Sleeve met een flesje water erin. Die weegt continue de inhoud en kan preciezer monitoren hoeveel water je inneemt, mocht je zelf niet kunnen bijhouden hoeveel flesjes je per dag achterover tikt. Deze data kan middels bluetooth naar smartphones of tablets worden verstuurd en zo in een handige grafiek terechtkomen, die je vervolgens kunt delen op de social media.

De Jomi Sleeve

Jomi Interactive zegt nu een aantal design te hebben en wil later deze maand met een aantal werkende, middels een 3D-printer gefabriceerde prototypes aan de slag gaan. Ook wordt het een open source-project zodat andere ontwikkelaars er ook mee aan de slag kunnen.

Als het definitieve design eenmaal gekozen is zal er een crowdfunding-campagne worden opgezet om het idee naar de markt te brengen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *