De tien irritantste gamepersonages

Irritante-gamepersonages
In videogames komen we tal van interessante, ontroerende en overtuigende personages tegen. Voor iedere virtuele vriend, is er jammer genoeg ook een irritant figuur dat het bloed van onder je nagels haalt. Dit zijn de tien ergste.

10. Creepers – Minecraft
Creeper
In Minecraft zetten creatieve gamers de meest indrukwekkende bouwwerken in elkaar. Blokje voor blokje worden hele kastelen gebouwd, totdat deze sissende groene figuurtjes roet in het eten komen gooien. Deze kamikaze-vijanden blazen zichzelf bij het minste of geringste op. Als je te dicht in de buurt komt exploderen ze, als je ze een mep verkoopt soms ook, dus is het zaak om ze weg te lokken van je levenswerk, voordat al je harde werk naar het hiernamaals wordt geblazen.

09. Goldeen (of iedere andere nutteloze Pokémon) – Pokémon
Goldeen
Tijdens je avontuur om Pokémonmeester te worden, kom je tal van Pokémon tegen waar je niets aan hebt. Door de willekeurige gevechten waar je niet onderuit kunt, verandert een simpele wandeling vaak al snel in een bloedbad. Dit is vooral het geval als je op zee bent, waar het stikt van de Goldeens en Magic Carps. Steeds als je een paar meter verder gezwommen bent, besluit een dergelijke vis je weer lastig te vallen. Even een rivier oversteken resulteert dan ook vaak in een ellenlange stroom aan dezelfde knokpartijen met deze irritante, weerloze Pokémon.

08. Duck Hunt Dog – Duck Hunt
Duck-Hunt-Dog
Deze irritante viervoeter dook al op in ons lijstje met de meest vernederende Game Over-scènes. Het echte leven leert ons dat honden onze trouwe metgezellen zijn, en ons dus niet uitlachen als we keihard falen tijdens het gamen. De hond van Duck Hunt trekt zich hier niets van aan, en lacht je recht in je gezicht uit als je een paar duiven weg laat vliegen. Zeker als dit een paar keer op rij gebeurt, werkt de giechelende hond flink op de zenuwen.

07. Tingle – The Legend of Zelda
Tingle
Tingle is irritant, en een beetje eng. Deze volwassen man steekt zich dagelijks in een strak groen pakje, om vervolgens kaarten te verkopen aan jonge avonturiers. Normaal gesproken zou je hiervoor gearresteerd worden, maar in Hyrule trekken ze zich hier weinig van aan. Vooral in The Wind Waker wordt Tingle pas echt irritant. Tijdens een zoektocht naar verschillende schatkaarten zul je steeds naar zijn eilandje moeten varen, waar hij steeds een toespraak houdt en zijn slagzin (Koloo Limpah!) schreeuwt voordat je verder kunt gamen. Kooloo Limpah vond zelfs zijn weg naar het Urban Dictionary, waar de volgende betekenis heeft: The act of being creeped on while trying to go on with your life.

06. Natalya – 007 Goldeneye
Natalya
Escortmissies zijn verschrikkelijk. Terwijl jij op jouw gamingskills vertrouwd en talloze vijanden neerknalt, loopt het personage dat jij dient te beschermen als een kip zonder kop achter je aan. Natalya uit Golden Eye is hier vooral schuldig aan, omdat ze iedere afgevuurde kogel naar zich toe lijkt te trekken. Ook springt ze dolgraag voor het geweer van Bond, als hij net op het punt staat om de trekker over te halen.

05. Roman Bellic – Grand Theft Auto IV
Roman-Bellic
“Cousin! Let’s go bowling!” bij deze tekst gaan onze nekharen recht overeind staan, terwijl we koortsachtig naar een uitweg zoeken. In GTAIV werden we namelijk gek van Roman Bellic, de rondbuikige neef van hoofdpersoon Nico Bellic, die om de haverklap aan de telefoon hing om je mee uit te vragen. Of je zin hebt om te gaan darten, terwijl jij beschoten wordt door een maffiabende en de politiehelikopters rond je auto cirkelen. Nee Roman, we hebben geen tijd.

04. Ashley – Resident Evil 4
Ashley
Natalya uit Goldeneye was knap irritant tijdens één missie, Alshley uit Resident Evil 4 is bijna een halve game lang een blok aan je been. Gelukkig is ze geen kogelmagneet, maar zodra je haar onder je hoede neemt zul je constant over je schouder moeten kijken. Terwijl jij met een indrukwekkend wapenarsenaal talloze zombie-achtige dorpbewoners kapotknalt, jammert Ashley in een hoekje totdat jij haar gerust hebt gesteld. Op het moment dat je haar bestuurt in een tenenkrommende sluipmissie wordt het pas echt vervelend. Zonder een kans om schade aan te richten, kruip je jammerend door een spookkasteel, terwijl Leon met al zijn shotguns en sniper rifles op haar wacht.

03. Navi – The Legend of Zelda
Navi
Hey! Listen! Hey! Listen! Navi praat graag. Het is dat Link (hoofdpersoon in de Zelda games) niets zegt, anders had hij het zwevende lichtbolletje allang de huid vol gescholden. Soms is het handig als Navi wat extra informatie geeft over een nieuwe omgeving, maar in negen van de tien gevallen is de info compleet overbodig. Als je net met koeienletters op je scherm gelezen hebt dat je op Death Mountain bent, hoeft Navi je niet te vertellen op welke bergen je zojuist bent aangekomen.

02. Slippy Toad – Star Fox 64
Slippy-Toad
We moeten toegeven dat het Star Fox team op het eerste gezicht niet het meest betrouwbare pilotenteam is, maar deze groene pad spant de kroon. Terwijl Peppy (een haas) en Falco (juist, een valk) je proberen te helpen, laat Peppy zichzelf steeds raakschieten of in andere problemen helpen. Met een irritant stemmetje roept ze vervolgens om hulp. Een goede teamleider doet dit natuurlijk direct, maar wij hebben het vliegtuigje met de schreeuwende pad heel vaak ‘per ongeluk’ ter aarde zien storten.

01. Mr. Resetti – Animal Crossing
Mr-Resetti
Bovenstaande personages zijn vaak onbedoeld irritant. Mr. Resetti uit Animal Crossing is echter gemaakt door kwaadaardige gamedesigners. Deze schreeuwende mol valt namelijk iedere gamer lastig die zijn game zonder op te slaan afsluit. Als je het spel na zo’n speelsessie weer opstart, zul je door ellenlange tekstkolommen moeten scrollen, als straf voor het vroegtijdig afsluiten van de game. De eerste keer dat dit gebeurt is het misschien nog grappig, maar daarna trek je al snel je haren uit je hoofd om dit ellendige dier te zien verdwijnen.

3 reacties

  1. Hahah die eerste 5 zijn zo herkenbaar, en die Zelda game heb ik nooit gespeeld, maar vind die Tingle maar een engnek.

    Niko, Lets go bowling. Elke dag weer. Maar kon het niet laten om onze dikke oom dood te zien gaan in GTA IV. Op een gegeven moment miste ik zelfs die belletjes van hem….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *