Deze berichten-app sleept een nieuwe mijlpaal binnen

WeChat
Het aantal accounts loopt de spuigaten uit.

WeChat is een hele grote speler in Azië. Veel Nederlanders zullen de schouders ophalen bij het horen van deze applicatie, maar aan de andere kant van de wereld is deze app populairder dan bijvoorbeeld Whatsapp.

De applicatie blijft groeien in populariteit en onlangs heeft WeChat een mooie nieuwe mijlpaal weten binnen te slepen. De app kent namelijk een miljard registraties voor een account. Let wel, dit zijn registraties en dus geen cijfers over de daadwerkelijke activiteit. Sommigen gebruikers hebben bijvoorbeeld een een WeChat-account voor privé en voor werk. Toch kent WeChat dagelijks meer dan 900 miljoen gebruikers.

Het Chinese WeChat groeide de afgelopen tijd het hardst in Zuid-Oost Azië, Europa en de Verenigde Staten. In het eigen land is de app ook behoorlijk dominant. Dat komt niet uit de lucht vallen. Omdat de Chinese overheid concurrenten blokkeert, heeft WeChat vrij spel. Onder meer Whatsapp, Line en Facebook Messenger kunnen niet worden gebruikt in het Aziatische land. (via FT)

Eén reactie

  1. “Omdat de Chinese overheid concurrenten blokkeert, heeft WeChat vrij spel”
    klinkt als: “Als je wechat gebruikt, leest de Chinese overheid mee.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *