Deze clip-on maakt van dodelijke wapens een BB gun

The Alternative
Een levensbedreigende kogel veranderen in een zijdezacht, lief kogeltje. Oke, dat is misschien wat overdreven. Maar in dit geval kun je het nog wel navertellen.

Het Amerikaanse Alternative Ballistics heeft een clip-on ontwikkeld voor vuurwapens die echte kogels veranderd in een niet-dodelijke variant. Een kogel wordt mede-dodelijk doordat het vuurwapen de bullet afvuurt met een gigantische snelheid. Daar komt deze clip-on in beeld. De accessoire vangt namelijk de kogel gedeeltelijk op waardoor de oorspronkelijke snelheid met 80 procent verlaagd wordt. De kogel dringt niet meer door in het doel maar krijgt wel een opdonder. De clip-on zorgt er zelfs voor dat de kogel nog krachtig genoeg is om een persoon bewusteloos te schieten.

Een nadeel van de accessoire is dat deze er meteen afvliegt na vuren. Als de kogelvanger nog overeind staat na een schot en niet luistert naar de man with the gun krijgt deze waarschijnlijk wel te maken met dodelijke kogels.

Eén reactie

  1. Dit is al weer oud nieuws, CNN report van februari:
    https://www.youtube.com/watch?v=-X5vUXdwABs

    Als je het ding tegen je hoofd aan krijgt ben je in 9 van de 10 gevallen alsnog dood en als je het op je lijf krijgt kan je er een aardige botbreuk aan overhouden.
    Een BB gun is het dus zeker niet aangezien de term BB van BB shot komt, BB is een maataanduiding voor de balletjes in een een shotgun patroon. De huidige “BB guns” schieten balletjes van doorgaans 6mm in diameter. In nederland is het enkel toegestaan een BB gun (Airsoft replica) te hebben als je in het bezit van een NABV lidmaatschap. Vreemde titel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *