Deze duivels goede Netflix Original stopt!

Jammer
Fans vloeken alle duivels uit de hel!

Duivelse serie Lucifer stopt na 5 seizoenen, zo maakt executive producer Ildy Modrovich bekend. De Netflix-serie een behoorlijk succes wat betreft afleveringen (de op 2 na langstlopende Netflix Original) en cijfers, maar fans zullen met 77 afleveringen genoegen moeten nemen.

Het eerste seizoen van Lucifer kwam in januari van 2016 uit op FOX. Het verhaal sloeg een bijzondere balans tussen detective, fantasy, humor en drama. Dat had alles te maken met het gekke plot. Lucifer vertelt het verhaal van Lucifer Morningstar, de Duivel die zijn baantje in de Hell niet meer ziet zitten, en zijn heil gaat zoeken in Los Angeles. Daar wordt hij de goede kant op getrokken door de moord op iemand dicht bij hem; hij gaat achter de slechteriken aan.

[gv data=”X4bF_quwNtw”][/gv]

Na 3 seizoenen was FOX klaar met de show en kwam Netflix, redder in nood, de show opkopen. De streaming-gigant bestelde vervolgens nog 2 seizoenen van de serie. Daarmee is het volgens Modrovich de langslopende Netflix Original na House of Cards en Orange is the New Black (check de laatste trailer hier).

Maar ja, het Original gedeelte slaat eigenlijk alleen op de laatste 2 seizoenen, waarbij Netflix aanzienlijk minder afleveringen per seizoen heeft dan FOX, dus dat statement telt niet helemaal. De maker is er overigens zeer stellig in; fans kunnen niets voor elkaar boksen met een eventuele petitie of online commotie want het besluit staat vast.

Het vijfde en laatste seizoen van Lucifer zal ergens volgend jaar uitkomen op Netflix. De makers verklappen alvast dat de aankondiging ervoor heeft gezorgd dat ze een passend en rond einde kunnen maken voor Lucifer. Dat in tegenstelling tot het laatste seizoen van House of Cards, dat ontzettend gehaast en afgeraffeld werd door het plotselinge ontslaan van Kevin Spacey.

Eén reactie

  1. Deze show was verschrikkelijk.
    De eerste paar episodes konden nog wel, maar was zo snel uitgekauwd. (De lucifer character valt heel hard in herhaling)
    Is dat stomme politiemens er ondertussen eindelijk achter? 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *