Deze epische shooter krijgt nog geen vervolg door Apex

Jammer!
Apex Legends zit een beetje in de weg bij het ontwikkelen van een vervolg in de gerenommeerde serie.

Hoewel Apex Legends zich in hetzelfde universum afspeelt, krijgen fans van de Titanfall-reeks voorlopig geen extra traktatie met een Titanfall 3 (of iets anders in de Titanfall-geest). Dat terwijl eerder werd gezegd dat we dit jaar inderdaad nog een titel in de serie mochten verwachten.

Helemaal onderaan een blogpost door Respawn Entertainment’s Dave McCoy is de ontwikkelaar behoorlijk resoluut: er komt dit jaar geen andere Titanfall-game. De ontwikkelaar is op het moment te druk met twee andere grote projecten, een schietspelletje genaamd Apex Legends en een veelbelovende Star Wars-game genaamd Star Wars Jedi: Fallen Order.

In eerste instantie zou er dus later dit jaar nog een Titanfall-product uitkomen, mogelijk een deel 3 (hoewel onwaarschijnlijk) of een spin-off game voor mobile, VR of iets in die geest. Dat is volledig van de baan geschoven om beter te kunnen werken aan goudmijntje Apex Legends.

Overigens is McCoy heel duidelijk over de prioriteiten binnen de studio; er zouden twee teams volledig onafhankelijk van elkaar werken aan Apex en Fallen Order. Ook zouden er geen middelen worden overgeheveld tussen teams, dus het harde werk dat in Apex wordt gestoken heeft geen invloed op de Star Wars-titel.

Hoe dan ook, het is jammer dat er geen nieuwe Titalfall komt, voorlopig althans. De eerste twee games in de reeks, Titanfall (2014) en Titanfall 2 (2016), waren geweldige shooters en Respawn heeft duidelijk het talent en de ervaring ingezet op Apex zo verdomd goed te maken. Ik denk dat er wel degelijk een (klein) team aan de pre-productie van een Titanfall-project werkt, omdat het natuurlijk een fantastische tie-in zou opleveren met Apex. En daarbij, er komt dit jaar geen nieuwe game in de reeks, maar met al deze aandacht komt er sowieso ooit weer een Titanfall 3, dat moet!

[gv data=”Q8mIJhqC8Hg”][/gv]

Tegelijkertijd moet er heel veel gebeuren aan Apex om het huidige succes te behouden. Veel spelers zijn namelijk niet tevreden over de content die vrij te spelen is met de Battle Pass, terwijl andere spelers klagen dat er te lang tussen nieuwe content zit. En beide klachten hebben een zekere validiteit, wat ongetwijfeld ontzettend veel input van Respawn vereist. Het is immers niet makkelijk om 50 miljoen spelers te bedienen.

Om Respawn een beetje wederhoor te geven, zijn ze inderdaad druk bezig om de game nog beter te maken. De gehele blogpost gaat over punten waar aan gewerkt wordt, waaronder cheaters, audio-problemen, slechte server-performance en ga zo maar door. Als dat ten koste gaat van een nieuwe Titanfall, dan moeten de aankomende updates wel verdomd goed zijn, Respawn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *