Deze freaky robot van Google is een vechtmachine

Deze freaky robot van Google is een 'vechtmachine'
Het door Google overgenomen Boston Dynamics laat weer van zich horen. Ditmaal met een vechtlustige robot.

In de nieuwste video van Boston Dynamics zien we robot Atlas – ze noemen hem trouwens Ian – een scene uit het 30 jaar oude The Karate Kid nabootsen. Op een stapeltje stenen weet de 1,87 meter lange robot zichzelf te balanceren op één been, terwijl het andere been de lucht in zwiept. We verwachten nog geen Badr Hari-achtige kunsten van Atlas, maar dit is natuurlijk nog maar het begin en opent de deur naar nieuwe mogelijkheden. Wat te denken van een vechtklasse voor robots, mm?

Atlas weegt 150 kilo en zijn ledematen worden in beweging gezet door een hydraulisch systeem. De robot kan zijn positie bepalen dankzij een LIDAR-systeem in het hoofd en heeft verder een onboard computer en een systeem voor temperatuurmanagement. De handen zijn ontworpen door iRobot en Sandia National Labs.

De stroom die nodig is om Atlas te laten functioneren komt nu nog van een externe bron, maar Boston Dynamics heeft al aangegeven dat ze hem van een interne energiebron willen voorzien. Waarschijnlijk valt dat samen met de introductie van Skynet.

[gv data=”UH0k2hFHzyc”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *