Deze gamer verloor bijna een miljoen aan Justice Online

gamer-verliest-bijna-miljoen
Van je ‘vrienden’ moet je het hebben…

Justice Online is een game die in China razend populair is. Je kunt, net als bijvoorbeeld bij Fortnite, spullen kopen om jouw karakter te upgraden. Vervolgens kun je in een multi-player allerlei werelden veroveren. Een zekere Lu Mou houdt nogal van het spel en spendeerde meer dan een miljoen (waar je ook heel wat andere collectors items voor kunt kopen) aan zijn persoonlijk karakter. Een ‘vriend’ van hem, Li Mouscheng, vroeg of hij het karakter even mocht lenen.

Uiteraard geen punt voor Mou, een vriendendienst van een miljoen moet kunnen. Van ruilen komt echter ook in China vaak huilen en dat bleek toen Mou zijn karakter terugvroeg. Om onopgehelderde redenen gaf Li het namelijk niet, maar bood hij het via de interne marktplaats van het spel te koop aan. Hij vroeg Lu 500 dollar, maar dat weigerde hij te betalen. Een andere koper sloeg toe en kocht het extreem waardevolle karakter voor een paar honderd dollar.

Lu liet het er niet bij zitten en spande rechtszaken aan tegen het spel en tegen Li. De rechter trad op en sommeerde de ontwikkelaar van het spel om de verkooptransactie ongedaan te maken en Lu zijn karakter weer terug te geven. Li werd veroordeeld tot betaling van diverse kosten en een schadevergoeding aan de koper, die volgens de rechter niets verkeerd had gedaan. De rechtbank heeft het vonnis overigens gepubliceerd om te waarschuwen tegen gevaren van gaming.

Waarom Li deze rare capriolen uitvoerde is niet bekend. In de rechtbank voerde hij als enig verweer dat hij uitgeput was na een marathonsessie gamen. Of Lu en Li nog vrienden zijn is niet bekend. Wellicht is een gamecruise een leuk idee om het goed te maken.

Bron: Skynews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *