Deze iOS-bug kan onder meer Whatsapp slopen

iPhone
Het gaat lekker met Apple de laatste tijd..

Je kunt stellen dat men kritischer is geworden op het techbedrijf uit Cupertino en dat is niet geheel onterecht. iOS 11 is sinds de release meerder keren bekritiseerd vanwege bugs en nu, meer dan een halfjaar na de release, duiken er nog steeds fouten op.

Een nieuwe bug zorgt ervoor dat de iPhone crasht wanneer er een messaging-app wordt geopend. Aanvankelijk leek alleen iMessage problemen te hebben, maar later werd bekend dat ook onder meer Whatsapp, Gmail en Facebook Messenger met de bug kampen. iPhone-gebruikers met iOS 11.2.5 kunnen te maken krijgen met de bug.

De bug wordt geactiveerd wanneer een karakter uit de Indiase taal (Telugu) wordt verstuurd naar het apparaat met iOS 11.2.5. De ontvanger kan vervolgens de genoemde apps niet meer openen en de iPhone zal crashen. Niet elke app is gevoelig voor de bug. Skype en Telegram blijven bijvoorbeeld wel werken.

De oplossing moet vanuit Apple komen middels een update. Tot die tijd is het te hopen dat niemand je een berichtje stuurt met dat bewuste karakter. De iPhone herstarten heeft geen nut. De bug kan voor nu alleen worden opgelost als de verzender je voldoende nieuwe berichtjes stuurt, zodat het karakter uit beeld verdwijnt.

5 reacties

  1. Riep het al tijden en blijf het roepen.
    Apple is de weg kwijt en het wordt alleen maar erger.
    Gelukkig zijn de meeste blij met de hogere prijzen want de winst voor Apple blijft maar groeien en als consument heb je daar schijnbaar wat aan ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *