Deze klassieke horlogemerken komen met een smartwatch

Horlogemerken-smartwatches
Leuk en aardig al die technologiebedrijven die met een smartwatch komen, maar de klassieke horlogemakers kunnen dat een stuk beter, toch?

Grote techbedrijven slaan ons rond de oren met de Apple Watch, Moto360 en Galaxy Gears, maar ondertussen hoeven we de klassieke horlogemerken nog niet uit te vlakken. Zo werken Tag Heuer, Tissot en Breitling allemaal aan een eigen slim uurwerk.

Mochten al deze merken je niet aanspreken en wil je je klassieke uurwerk toch wat slimmer maken, dan kun je altijd dit polsbandje overwegen, waarmee je een display toevoegt aan de sluiting van het horloge. Handig? Lees er hier meer over.

Tag Heuer
Tag-Heuer-Carrera
Vandaag werd dankzij Bloomberg bekend dat er een prijskaartje van 1400 dollar aan de eerste smartwatch van dit klassieke horlogemerk komt te hangen. Een flink bedrag, maar aangezien het model gebaseerd is op de Tag Heuer Carrera (die je hierboven ziet) met een prijs van 1500 dollar, is de prijs ineens een stuk logischer.

Veel is er nog niet bekend over de smartwatch, die op Android Wear draait en eind dit jaar op de markt moet verschijnen. Volgens CEO Jean-Claude Biver, moet het slimme horloge 40 uur meegaan, wat een stuk langer is dan de Apple Watch en alle andere Android Wear smartwatches. Biver hoopt overigens dat Apple tonnen aan Apple Watches verkoopt: “Hoe meer ze verkopen, hoe meer mensen iets anders willen en de overstap maken naar Tag Heuer.”

Tissot
Tissot-Smartwatch
Tissot, onderdeel van The Swatch Group, onthulde haar eerste werkende prototype smartwatch tijdens de Baselworld 2015 horlogebeurs. De testversie is verwerkt in een T-Touch Solar Expert model, en kan via Bluetooth verbinding maken met een weerstation, zodat er nauwkeurige informatie gegeven kan worden over het weer, de vochtigheid, druk, hoogte, temperatuur en meer.

Ook wordt het horloge volgens Ubergizmo geleverd met een kleine ‘locator’ die je aan je portemonnee of smartphone kunt bevestigen en automatisch afgaat als hij een bepaalde afstand van je verwijderd is. Ook moet er in de toekomst NFC toegevoegd worden, zodat contactloos betalen mogelijk wordt. Een prijs en precieze datum is nog niet bekend, al moet de smartphone voor het einde van dit jaar nog in de winkels liggen.

Breitling
[gv data=”gkFXJVCh8jA”][/gv]
Breitling pakt het anders aan dan andere smartwatches. De Breitling B55 Connected gebruikt je smarphone om de smartwatch te besturen, in plaats van andersom. Met een speciale app zet je bijvoorbeeld een alarm, verander je tijdzones en pas je het display aan.

Het horloge is speciaal gericht op piloten en andere mensen die werkzaam zijn in de luchtvaart, en de meeste functies spelen daar dan ook handig op in. Zo neemt hij vluchttijden op, inclusief opstijg- en landingtijd. De draadloze verbinding en het ‘super felle’ display verbruiken de nodige stroom, dus kun je hem gemakkelijk opladen met een USB-oplader die je in de zijkant van het horloge plugt.

Nog geen reacties

  1. Ben een grote liefhebber van horloges, maar mij zul je niet zo snel een smart watch zien dragen. Allereerst omdat ik er niet de meerwaarde van inzie naast een smartphone, maar vooral omdat ze meer een gadget zijn dan een sieraad en een vergelijkbare levensduur zullen hebben:

    Ik heb horloges van 10 jaar oud die ik nog steeds draag, recentelijk nog een TAG Heuer gekocht, die ik minstens zo lang zal dragen. Maar een Apple Watch heeft een levensverwachting die beter te vergelijken is met een iphone en dat betekend dat hij over 3-4 jaar alweer achterhaald zal zijn. In dat geval geef ik liever een vergelijkbaar bedrag uit voor een object waar ik 6 jaar langer plezier van heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *