Deze mobiele lader werkt door middel van water

Estream
Stroom opwekken door middel van water, om vervolgens je mobiele apparaten van juice te voorzien.

Estream is een innovatief concept uit Californië. Het apparaat betreft een mobiele lader, maar in tegenstelling tot een reguliere lader heeft de Estream geen stopcontact nodig. De ingebouwde batterij wordt namelijk opgeladen door middel van stromend water.

De mobiele lader dient zich 4,5 uur in het water te begeven om volledig op te laden. De ingebouwde batterij heeft vervolgens genoeg juice om tot drie smartphones van power te voorzien. Volgens de makers gaat dit bovendien tot twee keer zo snel in vergelijking met het laden van een apparaat via het stopcontact.

Het is belangrijk dat je de Estream in stromend zoetwater plaatst, anders werkt het concept niet. Naast een mobiele lader is het product ook te gebruiken als lampje voor als je gaat kamperen. De makers werken op de achtergrond aan een versie die ook het zoute water van de zee moet kunnen weerstaan.

Via Kickstarter proberen de makers het project te funden. Met 331 backers is er al bijna 87.000 dollar opgehaald. Het streefbedrag van 80.000 dollar is dus al bereikt. De mobiele lader kost via de crowdfuningssite 180 dollar.

[gv data=”5Ktui4bEElk”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *