Deze nep Samsung-app werd miljoenen keren gedownload

Deze nep Samsung-app werd miljoenen keren gedownload
Goed opletten wat je binnenhaalt op je smartphone.

Dat Google zijn naam heeft verbonden aan de Play Store betekent niet dat er een strenge selectie is op de apps die in de digitale winkel verschijnen. Uiteraard zal het Amerikaanse techbedrijf het tegenovergestelde beweren, maar het komt toch met regelmaat voor dat er troep opduikt in de Play Store.

Recent was het weer zover. Een app genaamd Updates for Samsung – Android Update Versions is te downloaden in de app store. Sterker nog, de app is nog steeds te vinden en te downloaden. Zoals de titel van de app doet beweren, haal je met deze app updates binnen met je Samsung-apparaat voor Android.

De app doet dit in zekere zin ook, maar is gebombardeerd met advertenties. Bovendien zijn firmware updates gewoon gratis te downloaden via de officiële site van Samsung. De app brengt tevens malafide advertenties in beeld, die je zelfs geld kunnen kosten. Volgens de statistieken is de app al meer dan 10 miljoen keer gedownload. Blijf er echter ver vandaan. Haal updates alleen binnen via de officiële kanalen en maak nooit en te nimmer gebruik van dit soort vage apps. (via CSIS Security Group)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *