Deze Panasonic is voor selfieliefhebbers


Ben jij een vlogger of andere selfienarcist, dan moet je even verder lezen. Ben je dat niet, dan wil je het ook weten, want het is gewoon een mooie camera.

De Panasonic Lumix DMC-GF8 is de opvolger van de GF7 en is nog wat er gericht op het nieuwe fotograferen. De omgeving kent iedereen wel, tegenwoordig wil je jezelf fotograferen. Of filmen. Dan ben je hier aan het juiste adres.

In het nieuwe toestel zit een 16 megapixelsensor en je kunt de lenzen wisselen. Het schermpje aan de achterkant kun je 180 graden omhoog klappen zodat je vanaf de voorkant zicht hebt op de volle 3 inch om jezelf te bekijken tijdens het fotograferen. En dat valt regelmatig toch tegen, en ook daar hebben de Japanners op gerekend, want in het toestel zit een ‘ beauty retouch’ functie. Daarmee kun je je gezicht even een klein beetje beter laten ogen, of toch even een andere kleur ogen te laten zien.

Om het selfiesschieten nog wat makkelijker te maken zitten er zowel op de linkerkant als op de rechterkant een ontspanknop. Maar er zijn ook twee soorten van automatische zelfontspanner: door te zwaaien naar de camera wordt een foto genomen, of als je met een vriend in beeld verschijnt en de camera herkent twee hoofden.

Voor de vloggers kan de camera in 1080p HD filmen en dankzij de wifiverbinding kan alles meteen op het internet gezet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *