Deze provider heeft het beste 4G-netwerk van Nederland

Zendmast
Wil je in Nederland de beste 4G-verbinding scoren, dan moet je aankloppen bij…

T-Mobile, aldus een onderzoek van OpenSignal. Zij gebruikten 19.000 apparaten om uit te vinden hoe de Nederlandse providers scoren en T-Mobile kwam daarbij het snelst voor de dag. Volgens OpenSignal haalt T-Mobile via 4G een gemiddelde snelheid van 46,4 Mbps. Bij nummer 2 KPN is dat 38,6 Mbps. Tele2 (36,4) en Vodafone (29,3) volgen op grotere afstand.

Opvallende feitjes: Tele2 scoort het best qua beschikbaarheid: in 91,35 procent van alle gevallen was hun 4G-netwerk beschikbaar. Verder komt het traditioneel betrouwbare KPN in niet een categorie als winnaar uit de bus. Gemiddeld scoort de provider zelfs het slechtst van allemaal.

Overigens hebben we niets te klagen in Nederland, want gemiddeld genomen zijn de Nederlandse 4G-netwerken stukken beter ingericht dan die in andere landen. Wereldwijd staan we op de 6e plaats, dus mocht je verbinding weer eens wegvallen, denk er dan maar aan dat het nog veel slechter kan.

Nog geen reacties

    • @towi1989: Vodafone is, sinds de roaming in de EU is afgeschaft, net zo bagger in het buitenland als T-Mobile. Die gasten knijpen de snelheid voor buitenlandse simkaarten af, terwijl ze op het ‘eigen’ netwerk zitten. Schandalig gedrag, als je het mij vraagt.

      Ik vind deze test sowieso een beetje dubieus; snelheid is één aspect, ik zou liever zien wat de uitslag zou zijn geweest als men de snelheid en stabiliteit van een 4G verbinding had gemeten op bijvoorbeeld het centraal station van een grote stad.

      • @RRRobert: als iemand die veel werkt in de kleine dorpen in drenthe en groningen kan ik je verzekeren dat de stabiliteit van T-mobile erg goed is. er zijn bepaalde plekken waar geen 4g te vinden is maar de inwoners weten dan vaak wel dat de absentie van een zendmast de boosdoener is dus ja zijn wat kleine verbeterpuntjes maar verder kan ik niet klagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *